Ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Как да създадем устойчив грим през лятото?

Как да създадем устойчив грим през лятото?

Как да създадем устойчив грим през лятото?

Лятото е време на слънце, море и множество социални събития, които изискват безупречен външен вид.

Въпреки това, високите температури и повишената влажност могат да направят поддържането на грима истинско предизвикателство. За да се наслаждаваме на красив и дълготраен грим през лятото, е важно да се придържаме към няколко ключови стъпки и да използваме подходящи продукти.

Ето как да имате устойчив грим през лятото:

Подготовка на кожата за грим

Първата и може би най-важна стъпка за постигане на дълготраен летен грим е подготовката на кожата. Започнете с почистване на лицето с нежен почистващ продукт, който ефективно отстранява себума и замърсяванията, без да изсушава кожата. Използването на ексфолиант веднъж или два пъти седмично също е добра идея, за да премахнете мъртвите кожни клетки и да осигурите гладка повърхност за нанасяне на грима.

След почистване на кожата, следващата стъпка е овлажняването. Важно е да изберете лек и бързоабсорбиращ се овлажнител, който съдържа SPF, за да защитите кожата си от вредните UV лъчи. Хидратираната кожа е по-здрава и по-малко склонна към образуване на сухи петна, които могат да направят грима неравномерен. Освен това, използването на продукт със SPF ще ви помогне да предотвратите преждевременно стареене и увреждане на кожата.

Използване на праймър

Грим през лятото

След като кожата е добре подготвена и овлажнена, е време да нанесете праймър. Праймърът е продукт, който създава гладка основа за грима и помага за удължаване на неговата трайност. Той също така може да контролира омазняването и да матира кожата, което е особено важно през лятото. Изберете праймър, който е подходящ за вашия тип кожа. За мазна кожа, например, търсете праймър с матиращ ефект, докато за суха кожа е подходящ хидратиращ праймър.

Избор на правилния фон дьо тен

Изборът на правилния фон дьо тен е от съществено значение за постигане на устойчив грим през лятото. През горещите месеци е препоръчително да използвате лек и дълготраен фон дьо тен, който не запушва порите и позволява на кожата да диша.

Матиращите формули са отличен избор, тъй като помагат за контролиране на омазняването и предотвратяват разтичането на грима. Ако предпочитате по-натурален вид, BB кремовете или тонираните овлажнители са също добър вариант. Те осигуряват по-лека покривност, но все пак изравняват тена и придават здравословен блясък.

Коректор и пудра

Коректорът е важен елемент за прикриване на несъвършенства като тъмни кръгове под очите и пъпки. Изберете водоустойчив коректор с дълготрайна формула, който няма да се размазва или да изчезне под влияние на потта. След нанасяне на коректора, фиксирайте го с прозрачна пудра, която ще помогне да задържи продукта на място и ще матира кожата.

Гримиране

Пудрата е също ключова за дълготрайността на грима. Прозрачната или компактната пудра ще абсорбира излишния себум и ще предотврати блясъка. За по-дълготраен ефект, използвайте пухкава четка за равномерно нанасяне и избягвайте прекомерното количество, което може да направи грима тежък и неестествен.

Грим за очи

Очите често са акцентът на грима, но през лятото могат да бъдат предизвикателство особено ако се сблъскате с висока влажност или пот. Водоустойчивата спирала и очната линия са задължителни, за да предотвратите размазване и разтичане. Когато избирате сенки за очи, предпочитайте кремообразните формули, които са по-дълготрайни и по-малко склонни към разтичане. За да увеличите устойчивостта, нанесете основа за сенки преди да нанесете цветовете.

Устойчиви продукти за устни

Устойчиво червило за лятото

Гримът за устни също може да бъде дълготраен и устойчив, ако използвате подходящите продукти. Дълготрайните червила и оцветените балсами са отличен избор за лятото. Те не само осигуряват красив цвят, но и поддържат устните хидратирани. За допълнителна устойчивост, можете да използвате молив за устни за очертаване и запълване на устните преди нанасяне на червилото.

Фиксиране на грима

Финалната стъпка за постигане на устойчив грим е фиксирането му. Използването на фиксиращ спрей ще създаде невидим слой, който ще задържи грима на място през целия ден. Фиксиращите спрейове често съдържат хидратиращи и охлаждащи съставки, които не само фиксират грима, но и освежават кожата. За максимален ефект, изберете водоустойчив фиксиращ спрей, който ще предпази грима от размазване и разтичане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest