Лечебните свойства на глината

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1539
Глина
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Глината съдържа почти всички микроелементи, от които се нуждае кожата ни. Електролитният й състав я прави добър проводник на енергия, затова с нейна помощ тялото може да се освободи от нечистотиите и бактериите и да се снабди с редица полезни вещества.

Глината е естествен минерал, в чийто състав влизат основно дребно смлени алуминиеви силикати. Поради високото си съдържание на миниатюрни подхранващи частици, тя подсигурява минералите и олигоелементите, необходими за здравия и блестящ тен на лицето.

Прилага се за лечение на редица кожни проблеми. Сред най-ценените свойства на глината е нейният възстановяващ и стягащ ефект. Освен това тя действа тонизиращо и подхранващо на кожата. Още от древни времена глината се използва най-често за външна употреба.

Кожата е най-големият човешки орган, тя заема 1/5 от нашето тяло. Благодарение на биологично активните точки през кожата може да се въздейства на целия организъм. Чрез масажи, маски или компреси от глина могат да се предотвратят редица заболявания.

Маска с Глина

Топлите и студени глинени компреси помагат на тъканите да се свиват и разширяван. През отворените пори се изхвърлят всички нечистотии, които глината изтегля от тялото.

Препоръчително е глината да се разтваря само в чиста, студена вода. Преди нанасяне сместа се разбърква внимателно и продължително, докато стане изключително гладка. Ако имате по-мазен тип кожа – оставете маската да престои не повече от 20 минути. За суха кожа са достатъчни само 5 минути.

Цветът на глините е много разнообразен. Те могат да бъдат червени, жълти, сини, бели – цветът зависи от утаечните скали. Съставът й също е различен, в зависимост от местата, от които се добива. Природните лечители дори препоръчват бялата глина, наричана още „каолин” да се приема вътрешно при стомашно-чревни заболявания.

Препоръчително е глинотерапията да се комбинира със зеленчукова диета, водни процедури и слънчеви нагревки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest