Ezine.bg»Статии»За Дома»Фън Шуй»Облеклото според фън шуй

Облеклото според фън шуй

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
94552805
Облеклото според фън шуй
Метален кухненски стелаж с колелца - голям 34см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален кухненски стелаж с колелца - голям 34см
35.00 лв.
Виж ››

Фън шуй е древно китайско изкуство за хармонизирането на вътрешната енергия Ци. Това е система на естетиката, за която се смята, че използва законите на небето и земята за подобряване на личния живот с увеличаването на положителната Ци енергия. Терминът фън шуй буквално се превежда вятър-вода, което произлиза от вярването, че Ци се носи по вятъра и се разпилява, но остава, когато забележи водата.

Фън шуй засяга много области на живота и разбира се модата е една от тях. Когато си избираме дрехи фън шуй съветва да се ориентираме по петте основни космически цвята. Те са червен, черен, жълт, зелен и бял.

Белият и черният цвят са символи на вечното противопоставяне на доброто и злото. Както знаете в света доброто не може без злото, именно затова двата цвята се смятат за свещени, избирани са за много церемонии и ритуали. Бялото например се използва за булчинските рокли, а черното понякога се използва, за да покаже особено социално положение – строгите делови костюми, монашеското расо. Когато тези два цвята се съчетаят се получава сивото – цветът, който символизира парите и среброто.

Облеклото според фън шуй

Червеният цвят е символ на активната сила и властта. Именно затова червеното червило се смята за най-страстно, а бельото в този цвят за най-сексуално. Това е цветът, който е най-подходящ за привличане на страстта и любовта.

Различните нюанси на червеното – вишнев и малинов цвят са много женствени. Това са много оптимистични цветове и можем да разберем, че човекът, който ги носи е решителен и уверен.

Жълтият цвят помага за концентрацията на мислите и намиране на подходящо решение за проблемите. Той се смята за цветът на слънцето и земята, не дразни и настройва околните оптимистично.

Зеленият цвят е живителен и успокояващ, това е цветът на тревата и дърветата. Всички негови нюанси се препоръчват за бързо възстановяване и лекуване, спомагайки за сливане с природата. В съчетание с нежнорозово символизира любов и щастие.

Ако искате да привлечете любов и късмет използвайте в облеклото си ярки цветове като зелено и червено с бяло и черно.

Фън шуй отдава и значение на платовете – предпочитани са лен, памук, коприната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
41
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Банко Пиронков
Банко Пиронков
17.09.2015 18:19
Фън Шуй не е "древно китайско изкуство за хармонизирането на вътрешната енергия Ци."
Нито се занимава с мода.
"Фън шуй отдава и значение на платовете" - какво ли е отношението към камилската вълна?
10
0