ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Как да се грижим за суха коса

Как да се грижим за суха коса

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
945522k
Как да се грижим за суха коса

Сухата коса е проблем, с който много дами трябва да се справят всеки ден. Все пак косата е едно от първите неща, които се забелязват отдалеч, затова тя трябва да бъде красива и добре поддържана.

Косата може да е суха заради честата употреба на шампоан. Дайте и необходимата почивка и разредете измиванията.

Шампоаните измиват замърсяванията по косъма, но в същото време, ако се прекали с употребата им може да се отмие необходимият себум, който защитава скалпа и косата.

Професионалните фризьори съветват, прекалено сухата коса да бъде измивана веднъж на десет дни.

Купувайте си меки шампоани, които са специално предназначени за суха и увредена коса.

Балсамът заглажда и хидратира допълнително косата, но все пак и с него не бива да се прекалява. Косата бързо ще свикне с неговото действие и спре използването на собствените си защитни сили.

Машите, сешоара и пресите несъмнено са вредни за всички типове на коса. В случаят със сухата коса, тези средства буквално се превръщат в нейни врагове. Намалете до минимум тяхното използване.

Когато времето е много студено или обратно – много горещо, трябва да носите шапка, с която да защитите косата си от негативните външни въздействия.

Премахвайте редовно цъфналите краища, защото те допълнително изтощават косата и и придават не дотам красив и здрав външен вид.

Хлорът в басейните силно уврежда косъма. Когато отидете на басейн, докато плувате вътре най-добре си сложете гумена шапка. Тя също трябва да се отстранява внимателно, защото може допълнително да накъса косата.

Използвайте билки като листа от бреза и корени от репей, които допълнително хидратират косата. Изплаквайте косата с билкови отвари, които ще успокоят и кожата на главата.

Ефективен метод за хидратиране на суха коса е добавянето на етерични масла към шампоаните и балсамите. Използвайте само такива масла, които са специално предназначени за суха коса, за да не постигнете обратен ефект. Такива са масло от хвойна, розмарин, лавандула, жожоба или сандалово дърво.

Не винаги е възможно да се отървете от сухата коса, но с постоянни грижи значително може да подобрите външния и вид.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest