ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»В какъв цвят да боядисам кухнята

В какъв цвят да боядисам кухнята

Боядисване
Стилен черен сушилник за съдове - 44 см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Стилен черен сушилник за съдове - 44 см
53.00 лв.
Виж ››

Във всеки дом цветовете се избират по вкус на онези, които го обитават. Има няколко основни елемента, които трябва да знаете и да разграничавате, когато избирате цвят за всяка отделна стая, независимо дали говорим за хол, кухня, дневна или спалня.

Има цветове, които категорично не са подходящи за боядисване на стени на стая и такива, които биха пасвали идеално на различни помещения. В крайна сметка, обаче, цветовете на дома ви си остават ваш избор, ако все пак искате да се вслушате в няколко съвета за правилните цветове за вашата кухня, обърнете внимание на следващата информация.

Когато избирате цветове за стените и тавана, трябва да ги съобразите цветово с всичко, което ще бъде в кухнята – шкафчета, уредите. Разбира се, този избор става по-труден, ако говорим за ремонт на жилище, тъй като се предполага, че всичко в кухнята вече е закупено и ще бъдат боядисани само стените.

Можете да изберете светли нюанси на повечето цветове. Чудесен избор за кухня е банановият цвят или светло оранжевото, бледо прасковено, което, разбира се, трябва да пасва с всичко останало. Този цвят не би бил подходящ, ако шкафовете в кухнята са светли.

Цвят за кухнята

Избирайте цвят, който да говори за свежест и да не натоварва очите ви. Определено е по-добре да заложите на светли нюанси. Подходящ цвят е бледо жълтото, светло лимонено, бежово, шампанско.

Ако имате голяма кухня и разчупени стени и повечко пространство, можете да боядисате в няколко цвята – не прекалявайте, най-разумно е да се ограничите до две различни багри.

Друг добър вариант е да използвате един цвят, но различни нюанси – ако сте се спрели на това, задължително трябва да има контраст в мебели, уреди.

Можете да съчетаете прасковено с бежово, ако и мебелите ви са тъмни, контрастни, ще се получи чудесна комбинация. Тапети не са подходящи за кухня, а относно тавана – можете да го боядисате в някакъв нюанс, но ако направите всичко (стени и таван) в един цвят, ще се чувствате като в кутийка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest