ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Подходящи прически за чуплива коса

Подходящи прически за чуплива коса

Ролки за коса
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
Практичен аксесоар за вашия дом:
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
49.99 лв.
Виж ››

Чупливата коса е доста трудна за укротяване и за някаква прическа. Често тези коси са със свое собствено мнение и е необходимо специално внимание, за да се превърнат непокорните леки къдрици в красиви и подредени кичури.

Един от най-лесните начини да „подредите” косата си е като използвате сешоар. Докато косата ви е още влажна, но не мокра, наведете главата си надолу, намачкайте косата си, ако желаете може да добавите някакъв продукт (вакса, гел, течни кристали, крем, пасти, балсам, маска) и започнете да сушите със сешоара. След като сте готови, преметнете косата си назад – не се притеснявайте, от това, че е бухнала малко повече. Ще слегне достатъчно за няколко минути. Тази съвсем лесна прическа стои много хубаво на дълга коса.

Можете да „намачкате” косата си с малко пяна и хубаво отново да я изсушите със сешоар. По този начин ще успеете да запазите чупливите си кичури по-дълго време в случай, че косата ви е твърде мека и къдриците ви спадат лесно. Ако не искате да използвате сешоар, "намачкайте" я и завържете с ластик – така както е намачкана. Оставете косата си да изсъхне естествено, но имайте предвид, че след това ще бъде доста чуплива.

Ако имате бързо омазняваща се коса, използвайте продукти за косата, които се нанасят на мокра или влажна коса, такива, които не утежняват допълнително косъма. Ако сте от хората, които нямат време да си оформят косата всяка сутрин, не си правете бретон. След като имате чуплива коса, това ще направи бретонът ви доста накъдрен и ще бъде необходимо да го оформяте всекидневно – поне със сешоар.

Прически за чуплива коса

За по-буйна коса, най-добрият начин е прибирането й с шнола. Хващате я с две ръце оформяте я в опашка, завъртате кичура и пристягате с шнолата. След това можете да поразпръснете края на кичурите, за да не стои твърде подредено.

Ако имате къса и средна дължина коса, накъдрете леко няколко горни кичура, така че да стои естествено и изчакайте да изстине. Добавете малко лак за коса и разпръснете с пръсти кичурите. По този начин косата стои много естествено.

Обикновено проблемът при чупливите коси е липсата на обем – можете да поправите този проблем, като леко тупирате косата си в корените. Не прекалявайте, обаче, за да не превърнете ефекта в дефект. Можете също да изправяте косата си с помощта на преса и сешоар или да се къдрите с маша.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest