ezine.bg»Статии»За Дома»Фън Шуй»Фън Шуй подреждане на мебелите

Фън Шуй подреждане на мебелите

Фън Шуй подреждане на мебелите
Компактна метална етажерка за обувки - 58см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Компактна метална етажерка за обувки - 58см
33.00 лв.
Виж ››

Енергията е най-важното нещо, според фън шуй и за да може тя правилно да циркулира из дома ни, трябва да следваме правилата за подреждане на мебелите в различните стаи в дома си. Фън шуй ни съветва кое къде трябва да сложим, какви цветове е добре да използваме и какво не ни е нужно и трябва да премахнем, за да имаме дом пълен с енергия.

За спалнята фън шуй ни съветва, че е по-добре да сложим леглото срещу стена, която няма прозорец. Освен това, когато легнем не бива краката ни да сочат към врата, защото по този начин енергията ни изтича навън. Добре е да махнем всички излишни мебели от спалнята – фън шуй съветва да оставим онова, което ни е необходимо. Не е хубаво, ако имате огледало в спалнята, да стои срещу леглото. Полилеят в стаята, в която спите и си почивате да не бъде прекалено голям и да не се отразява в огледалото.

Фън Шуй подреждане на мебелите

В хола мебелите също могат да се подредят според китайското изкуство – избягвайте да купувате различни украшения с ъгловати форми. Освен това масата в хола задължително трябва да бъде ниска, а диванът и фотьойлите да бъдат разположени около нея – по този начин енергията се завърта. Ако държите да имате картини в хола, изберете само такива, които са в топли цветове.

Изборът на мебели също е важен, освен големината и височината на масичката, според фън шуй, мебелите трябва да бъдат колкото е възможно по-обли, тоест да нямат някакви ръбове или ъгли. Почти невъзможно е да си намерим мебели без ъгли, но поне можем да ограничим острите ръбове.

Ако искате аквариум с рибки или вече имате такъв, най-доброто място, където можете да го сложите е срещу входната врата, пред която между другото, не е никак добра идея да има подредени обувки. Колкото до уредите в кухнята – печката не бива да стои срещу мивката. Можете да я поставите в близост до хладилник – това не противоречи на фън шуй правилата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
56
45
38
29
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Назар - Захир
Назар - Захир
16.06.2013 11:30
съгласен съм с написаното :)
0
3
Банко Пиронков
Банко Пиронков
29.03.2013 18:55
Пак неподписани интернетски материали!
Печка не се поставя до хладилник, защото той е представител на елемента Вода, също както и мивката.
5
0