ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Народна медицина при брадавици

Народна медицина при брадавици

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k447
Народна медицина при брадавици
Загряващи пластири при болки и травми
Препоръчано за теб:
Загряващи пластири при болки и травми
20.00 лв.
Виж ››

Брадавиците биват обикновени, плоски и старчески. Обикновено се появяват на откритите части на тялото - на гърба, на китките и пръстите, по-рядко по лицето и стъпалата. Имат грапава и неравна повърхност, но не се различават по цвят от кожата. Не са болезнени, но са естетически неприятни.

За щастие на помощ при наличието на брадавици, идва народната медицина, с редица идеи за безпроблемното им премахване:

Сутрин и вечер брадавиците се мажат със сок от млечока. Преди да се намажат, те топят 5 минути в топла вода. Изчезват след 3 дни.

Брадавицата се превързва в основата с копринен конец и се оставя да падне сама или пък върху нея се слага кърпа, намазана с мед. След няколко дни брадавиците падат.

Сутрин и вечер брадавиците са мажат с пчелен клей. След няколко дни се постига желания резултат.

Сутрин, обед и вечер брадавиците да се намазват с чист лимонов сок или пък с много силен разтвор от лимонена киселина. При изключително упорити случаи, може да се наложи и с месото на самия лимон, като се закрепи с превръзка. Придружено e с топла баня преди налагане.

Народна медицина при брадавици

Изпичате в жарава кромид лук. С него или със соса му, вече изстинал, налагате брадавицата. Преди това обаче лукът се изрязва като фуния, която се напълва със сол.

Опашката и се отрязва и се поставя в чаша. С изтеклата течност се налагат брадавиците. Те изчезват много бързо, без да оставят следи. Придружено с топла баня преди налагане.

Сутрин и вечер мажете брадавиците с чист винен оцет или смес от оцет и лимонови кори. Сместа се приготвя, като в 125 г силен оцет се киснат корите от два лимона киснат, в продължение на 8 дни.

Сутрин, обед и вечер брадавиците да се превързват с малко сурово кълцано месо.

По стара българска рецепта, брадавици се лекуват и с пресен сок от змийско мляко. След откъсване на стръка или листото на растението, потича сок с наситено оранжев цвят. Именно с него се намазва брадавицата.

Вътрешно може да се приема отвара от: 50 г листа коприва, стрък камшик, листа маточина, 30 г стрък хвощ, по 20 г коренища глухарче и стрък змийско мляко. 2 супени лъжица от сместа се поставя в 1/2 литър вряла вода. Вари се 2- 3 минути. Пие се 3 пъти дневно, по една кафена чашка преди ядене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest