ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина
Народна Медицина

Народна Медицина

Народна медицина и бабини илачи при здравословни проблеми. Практични съвети от народната медицина . Народна медицина - билки, отвари, компресии.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Жабурене за възпалени венци или как да си помогнем самиЖабурене за възпалени венци или как да си помогнем самиВъзпалените венци са сред най-честите ортодонтски проблеми. Могат да се срещнат както при малки и големи деца, така и при възрастните хора. Жабурене за възпалени венци или как да си помогнем сами:
Сваляне на температурата с оцет - мисия възможна?Сваляне на температурата с оцет - мисия възможна?С какво да валим висока температура? Може ли да свалим висока температура с оцет? Сваляне на температурата с оцет - мисия възможна?
Ленено семе при запек - колко е ефикасно?Ленено семе при запек - колко е ефикасно?Ленено семе при запек - колко е ефикасно? Лененото семе е много полезно за фигурата, но дали помага при запек? Ето някои от полезните свойства на лененото семе.
Масло от карамфил - ползи и приложениеМасло от карамфил - ползи и приложениеМаслото от карамфил е едно от силните етерични масла и трябва да се използва с повишено внимание, не бива да се прилага с лека ръка. Както подсказва самото му име карамфиловото етерично масло се извлича от растението Еugеnіа саrуорhуllаtа.
Домашни илачи при мускулни болкиДомашни илачи при мускулни болкиМускулните болки, известни още под името миалгия, могат да причинят доста неприятен дискомфорт, както при деца така и при възрастни. В САЩ много хора лекуват симптомите при мускулни болки по метода на Rice
Билки за добър метаболизъм и отслабванеБилки за добър метаболизъм и отслабванеВсички искаме да имаме добър метаболизъм, да се чувстваме и изглеждаме добре. Понякога тялото ни има нужда от помощ. Това са билките за добър метаболизъм и отслабване
Лечение на безсъние с бабини илачиЛечение на безсъние с бабини илачиСъществува широка гама от бабини илачи, които можете да приложите и определено си заслужава да опитате. Пригответе си чай за по-лесно заспиване.
Защо да пием чай от лайкаЗащо да пием чай от лайкаЧаят е благоприятен и при проблеми с пикочните пътища и бъбреците. При секрети в носа се препоръчват инхалации с лайка – вдишвайте парите на ароматните цветчета и не след дълго ще забележите облекчение.
Съвети при болно гърло и ангинаСъвети при болно гърло и ангинаЯсно е, че ще се предприеме някакво лечение, но не забравяйте, че трябва да ограничите и някои храни по време на болестта. Консумацията на твърди храни само ще затруднява още повече възпаленото гърло.
Лечебните приложения на лимоновото маслоЛечебните приложения на лимоновото маслоМного често се използва и за облекчаване на симптомите на грипните състояния. Ако страдате от запек, доверете му се – може да помогне да регулирате проблема.