ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Подходящи цветове за хола

Подходящи цветове за хола

Подходящи цветове за хола
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
22.00 лв.
Виж ››

Холът е стаята в апартамента, в която каним своите гости. С течение на времето за все повече хора това да имат такава отделна стая се превръща в истински лукс. Ако имате късмета да разполагате с хол, който е отделно помещение, ви предлагаме няколко идеи как да го боядисате и обзаведете.

Първото и най-ценно е да използвате оптимално пространството. Добре би изглеждало ако стените са светли, а подът тъмен. Освен това при избирането на цветове за вратите и дограмата също трябва да се съобразите. Изберете еднакви цветове, за да не стане прекалено цветно и да не изглежда добре.

Добър избор за хол са комбинациите венге, черно, бяло – макар да звучи скучно, ако успеете да ангажирате цялото пространство стаята ще стане много приятна. За стените по-подходящ цвят би бил т.нар мръсно бяло или бежово. Ако не сте любител на този цвят, можете да се спрете на шампанско, а защо не и прасковено.

Подходящи цветове за хола

Кораловите нюанси също са чудесен избор, но трябва да съобразите разположението на стаята си. Ако имате южно изложение, не ви предлагаме да залагате на кораловото. Освен това е хубаво да подберете по-светъл нюанс, който ще бъде достатъчно приятен за възприемане.

Ако сте решили да сложите пердета и килими, подберете ги да са в едни цвят с дамаската на дивана. Най-добре е да не ги подбирате в много тъмни цветове, защото ще затворят пространството. Ако стаята е мъничка, изберете светли цветове за стените – за да изглежда оптически по-широка.

Зелените и лилавите багри също са подходящи за хол – зеленият цвят действа оптимистично, а лилавият освобождава творческата енергия. Според фън шуй – зелените багри за най-подходящи за стаите, където се събира цялото семейство.

Подходящи цветове за хола

Червеният цвят е също подходящ за помещение като хола – създава настроение. Нюансите му са толкова много – можете да подберете по-приглушени цветове, ако се притеснявате, че е твърде агресивен цвят.

В случай, че се доверявате на фън шуй можете да добавите червени възглавнички по дивана – когато гледате телевизия, сядайте отгоре им. Според учението, хубаво е също една пълна стена да бъде насочена срещу врата. Така енергията Чи ще влиза в дома ви и няма да излиза през прозорците, както би било ако са срещу вратата.

В близост до вратата е хубаво също да сложите някаква фигура, която е свързана по някакъв начин с водата. Чудесна идея са малките декоративни фонтани – тази практика във фън шуй е свързана със здравето. Ако поставите подобна фигурка вие и цялото ви семейство ще се радвате на добро здраве.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest