ezine.bg»Статии»За Дома»Фън Шуй»Фън шуй в банята

Фън шуй в банята

Баня
Мини отоплителен уред с дистанционно - 600W-14%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Мини отоплителен уред с дистанционно - 600W
52.31 лв.
44.99 лв.
Виж ››

Едно от най-важните неща в банята според фън шуй е осветлението. Смята се, че централното осветление изобщо не е достатъчно и е желателно да имате още няколко източника на светлина, включително и няколко свещи. Друга важна част е огледалото – според фън шуй, огледалото е символ на водата.

Препоръчва се в близост до ваната или душа да сложите полица, на която да наредите ароматните си соли. Фън шуй напомня, че дори да не ги използвате те са от изключителна важност за атмосферата в помещението. За успокоение на сетивата вземете си аромати на морски бриз и лавандула.

Хубаво е да можете да слушате музика в банята, но по-важно според фън шуй е да имате правилна вентилация – помещението трябва да бъде топло.

Ако банята и тоалетната ви са свързани не забравяйте винаги да затваряте капака на тоалетната чиния. Ако го оставите отворен според фън шуй това означава, че богатството ви изтича вътре.

Освен това при влизане в самото помещение не е добра идея първото, което виждате насреща да бъде тоалетната чиния. За да има достатъчно Чи енергия в банята трябва да има достатъчно пространство.

Фън Шуй в Банята

Приема се, че твърде украсените бани задържат Чи в помещението. Обзаведете помещението семпло – да има всичко необходимо за една баня, без излишни декорации и предмети.

За да внесете чувство за релакс в банята, сложете хавлии в зелено и лилаво. Тези цветове ще ви помогнат да се отпуснете. Сините багри също са добра идея за баня и тоалетна, понеже се свързват с водата.

Но тъй като синият цвят не създава усещане за топлина, трябва да го съчетаете с останалите цветове, така че банята да излъчва топлина и спокойствие.

Хубаво е в близост до банята да поставите нещо зелено – може да бъде растение в саксия. Имайте предвид, че ако се спрели на растение, то непременно трябва да бъде сложено в керамична саксия.

Хубаво е и банята и тоалетната да бъдат разположени на разстояние от входа – според фън шуй гостите запомнят онова, което първо или последно виждат. В тази връзка се смята, че тоалетната не е най-подходящото първо впечатление.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Банко Пиронков
Банко Пиронков
02.12.2013 17:16
Няколко важни уточнения:
- огледалото е към елемента Метал, а не към Вода;
- ароматите в банята не са относими към Фън Шуй;
- изтичането на богатството през тоалетната чиния е по-скоро мит, отколкото истина;
- цветовете на хавлиите и т.н. се определят по други показатели.
12
0