ezine.bg»Статии»Красота»Защо ми опада косата?

Защо ми опада косата?

Косата ви може да пада по много причини

Загубата на коса е най-честият проблем, който тормози повечето жени. Никой не иска да губи косата си. Ежедневно от главата ни падат между 50 и 100 косъма.

Ако косопадът нараства, това е безспорно заслужава сериозно лечение. Обикновено началният етап на косопада остава незабелязан. Но ако забележите, че често имате главоболие, това е един от признаците за засилен косопад.

Защо косата пада?

Косопадът при жените може да бъде по много причини. Злоупотребата с прекалено много продукти за стайлинг, може да причини опадване на косата, поради факта, че корените отслабват след силния фиксаж.

В други случаи тежкият стрес може да доведе до загуба на коса. Друга причина може да бъде бременността. Но тя не води до постоянна загуба на косата. След като бебчето се роди, тя се възстановява.

Косопад

Други причини за загубата на коса могат да бъдат някои заболявания или методи на лечение. Хормоналните проблеми също са съществена причина. В такъв случай трябва да потърсите помощ при лекар. Само той ще бъде в състояние да ви предложим най-добрите начини за решаване на проблема.

Сериозните психологически травми също довеждат до проблеми с косата, понякога това може да доведе до оплешивяване. Това е много сериозен проблем. Хората, които страдат от тези заболявания, имат нужда от професионална помощ от терапевт.

Злоупотребата с вредни химикали също води до косопад. Обръщайте голямо внимание на боите за коса, които използвате. Наблягайте на доказани марки.

Стресиращи за организма драстични диети също често предизвикват тежко увреждане на косата и до нейното окапване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest