ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Предимства и недостатъци на фотоепилацията

Предимства и недостатъци на фотоепилацията

МаринаМарина
Джедай
46821
Фотоепилация
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
Качество без компромис:
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
59.00 лв.
Виж ››

Проблемът с окосмяването на тялото е проблем и за двата пола, особено в днешно време. Но истината е, че при дамите това понякога е наистина е сериозно бреме, особено ако е налице засилено такова.

Съществуват различни методи за отстраняване на този проблем, като някои от тях са кратковременни, а други - не. Премахването на окосмяването с помощта на термичното влияние на светлината се нарича фотоепилация.

В кожата и човешката коса се съдържа веществото меланин, което има способността на поглъща светлинната енергия и на това се основава същността на фотоепилацията. Така когато се погълне енергията, космените фоликули се унищожават и опадат.

Фотоепилиране

Фотоепилацията е един ефективен, безопасен и безболезнен метод за отстраняване на нежеланото окосмяване. За разлика от другите методи на епилация тук окосмяването се премахва, без да се увреждат околните тъкани и осигурява един дългосрочен продължителен резултат. Тя не е травматична процедура и позволява да се работи и по деликатните зони, без да причинява неприятни усещания за човека.

Предимство пред останалите методи е фактът, че фотоепилацията отстранява дори и руси косми (те не съдържат достатъчно от веществото меланин), което обаче е задължително условие при лазерната епилация например.

Възможностите на този метод на спират до тук. Методът позволява да се работи върху по–големи зони от тялото, което значително скъсява времето на процедура.

Епилация

Наред с много предимства на фотоепилацията има и негативни страни. Някои проучвания показват определена група пациентки с кожни усложнения в по–лека или по–тежка форма. Смята се още, че положителните резултатите и постигнатите ефекти не са обещаващи. При проследената група не се наблюдава трайно добро повлияване на проблема, което стряска някои от симпатизантите.

Към страничните ефекти се добавят и възможности за поява на разширени вени на местата на въздействие на светлината, повишено артериално кръвно налягане, различни по вид гъбични инфекции могат да бъдат също резултат от проведеното епилиране.

Както знаем, всичко си има две страни - и с фотоепилацията е така. Тук е важно да се избере подходящото място за процедурите, да се запознаем със специалистите и апаратурата и да разберете доколко те са надеждни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest