ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Истинските имена на звездите

Истинските имена на звездите

Деми  Мур
Стилна сгъваема масичка за лаптоп
Препоръчано за теб:
Стилна сгъваема масичка за лаптоп
35.00 лв.
Виж ››

Голяма част от популярните личности от шоубизнеса са променили имената си с цел по-лесно запомняне и асимилиране на името, с което искат да се идентифицират.

Една от основните причини е, ако името е твърде трудно за запомняне или произнасяне, а друга честа причина е, ако вече има актьор с такова име.

В Гилдията на киноактьорите в САЩ и Асоциацията на британските актьори има правило, според което не е възможно да има двама актьори, които да имат едно и също име.

Елтън Джон

Любимият на мнозина Сър Елтън Джон, например, носи рожденото име Реджиналд Кенет Дуайт, като в миналото е излизал на сцена като Реджи. По-късно той работи с певеца и поет Бърни Таупин.

През този период вече използва името Елтън Джон. Всъщност псевдонимът на звездата идва от имената на двама души – певецът Лонг Джон Балдри и саксофониста Елтън Дийн.

Джордж Майкъл

Забележителната Деми Мур пък в действителност се казва Деметрия Джийн Гайнс. Красавицата получава фамилията Мур, след като на 18 години решава да се омъжи за певеца Фреди Мур.

Той е с 12 години по-възрастен от нея и макар че се развежда с него по-късно и се омъжва още два пъти, талантливата актриса продължава да използва името на първия си съпруг.

Морис Джоузеф Микълуайт пък е рожденото име на актьора Майкъл Кейн. Причините актьорът да промени името си са всъщност две – едната е, че вече има актьор, който носи същото първо име (Майкъл Скот), а другата е, че рожденото му име не звучи благозвучно.

Бруно Марс

За един поп музикант името Йоргос Кириакос Панайоту би било твърде сложно, поне така смята Джордж Майкъл. Именно затова добре известният певец решил да промени името си.

Бруно Марс е с рождено име Питър Джийн Ернандес, но още от две годишен баща му започва да го нарича Бруно. Певецът обяснява, че причината е в това, че тогава малкият Питър много е приличал на професионалния борец Бруно Самартино.

Певецът решава да си избере фамилията Марс, защото не желае да бъде превърнат от звукозаписните компании в другия Енрике Иглесиас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest