ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Защо кърпичките за почистване на грим са вредни

Защо кърпичките за почистване на грим са вредни

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k141
Мокри кърпички за грим
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
Качество без компромис:
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
59.00 лв.
Виж ››

Мокрите кърпички за почистване на грим са изключително популярни сред жените, но малко от дамите са запознати с множеството вреди, които те нанасят на кожата.

Кърпичките за почистване на грим са предпочитани от жените, които са изморени от дългия работен ден и се стараят по възможно най-бързия и удобен начин да почистят грима си.

Но най-бързото средство не винаги означава, че е и най-безопасно, тъй като е доказано, че мокрите кърпички за почистване на грима са много по-вреди от лосиона.

Независимо че съставките в двата продукта са сходни, в мокрите кърпички има субстанции, които изсушават кожата, водят до появата на пъпки и предизвикват зачервявания.

1. Изсушават кожата

Мокрите кърпички изсушават кожата, защото съдържат алкохол, който дехидратира. Освен това те оставят тънък слой по лицето, който намалява свойствата на нанесения крем за лице.

Честото използване на мокри кърпички за почистване на грим може да доведе до трайно изсушаване на кожата на лицето.

2. Разнасят замърсяванията и водят до появата на пъпки

Ако кожата ви е склонна към акне и появата на пъпки, задължително трябва да избягвате кърпичките за почистване на грим. Те, не само че не почистват добре лицето, и разнасят замърсяванията по него. Това води до допълнително възпаление и появата на пъпки като акне.

Почистване на лице

Ако кожата ви в склонна към появата на пъпки, трябва да използвате лосион със салицилова киселина за ефективно отстраняване на остатъците от грима.

3. Предизвикат обриви и зачервявания

За разлика от лосиона за почистване на грим, мокрите кърпички са пълни с консерванти. Метилизотиазолинонът, които се съдържа в тях, може да предизвика обриви и зачервявания по лицето при продължителна употреба.

Именно този консервант е основната разлика между бебешките кърпички и кърпичките за почистване на грим.

И ако все пак предпочитате мокри кърпички вместо лосион за почистване на грим, задължително затваряйте плътно опаковката, след като ги използвате, за да не се напълнят с бактерии.

След като почистите лицето си с мокри кърпички, трябва да го изплакнете с топла вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest