Ezine.bg»Статии»Красота»Мигли и Вежди»Какво трябва да знаем за вграждането на изкуствени мигли

Какво трябва да знаем за вграждането на изкуствени мигли

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k78
Красиви мигли

Много жени вече предпочитат да посетят професионалист, който да им постави мигли на малки снопчета. Ако миглите ви са изкуствени, има няколко неща, за които трябва да внимавате.

Изкуствените мигли придават по-драматичен вид, правейки твърде редките естествени ресници в истински естетичен шедьовър, а погледът след подобна манипулация става по-отворен и секси.

Вграждането на изкуствени мигли се прави само от професионалист, като снопчета мигли или отделни косъмчета се поставят със специално лепило между естествените ни мигли.

Процедурата е напълно безопасна и продължава около един час, но след нея миглите ви ще изглеждат по-плътни и по-дълги.

Изкуствените косъмчета могат да изтраят няколко седмици върху очите само при внимателна поддръжка.

1. 1 час след процедурата не трябва да миете очите си – за да не паднат току-що поставените мигли е нужно да не мокрите очите си поне 1 час.

Измивайте лицето си по най-внимателния начин като използвате пръстите на ръцете си. Много внимавайте и когато се къпете, като не трябва да заставате с лице директно срещу струята течаща вода.

Изкуствени мигли

2. В никакъв случай окото не трябва да се търка – дори когато сваляте грима си не трябва да търкате очите си, като вместо памучен тампон използвате клечка за уши, за да почистите грима.

3. Не използвайте извивачка за мигли.

4. Почиствайте грима си само със специален разтвор – трябва да почиствате грима си само с мицеларна вода или разтвори, в които няма мастно държание, защото мазнината ще разтвори лепилото, с което са залепени миглите.

5. Спете предимно по гръб.

6. Редовно разресвайте миглите – миглите трябва да се разресват, за да не се заплитат.

Задължително е да се спазват тези препоръки на специалистите, защото заедно с изкуствените мигли могат да паднат и естествените, като нови косъмчета поникват едва след няколко седмици.

Ако обаче внимаваме, след като ни поставят изкуствени мигли, те по никакъв начин няма да навредят на естествените, тъй като както лепилото, така и косъмчетата са безвредни.

Разбери също кои природни средства допринасят за по-бърз растеж на миглите и как да си направим домашен серум за мигли или пък прочети нашите съвети за дълги мигли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest