ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Как да направим перфектния грим котешки очи

Как да направим перфектния грим котешки очи

Грим
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
Практичен аксесоар за вашия дом:
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
49.99 лв.
Виж ››

Всяка жена иска да бъде секси, било то за мъж или някакъв повод. Най-лесният начин да постигне това е чрез грима, защото погледът е от изключително значение за перфектната предизвикателна визия.

Несъмнено макиажът, издържан в стил „котешко око”, от години е фаворит сред представителките на нежния пол. Постигането му е истинско предизвикателство, но крайният резултат винаги си заслужава.

Ефектът „котешки очи” представлява издължаването визуално на окото с помощта на по-тъмни сенки, обикновено в кафяв или черен цвят.

Разбира се, могат да се използват и всички останали цветове, но избягвайте ярките нюанси, тъй като те губят мистериозността на макиажа.

Най-добрият инструмент за котешки грим е течната очна линия, която ще ви осигури необходимата прецизност много по-ефективно от молива за очи.

Имайте предвид, че изпълнението на тази техника изисква голяма точност и сръчност и всяка грешка ще трябва да бъде отстранена веднага, преди да нанесете останалите елементи от грима.

Котешко око

За да изравните тена на очите и да придадете лек блясък, нанесете по целите клепачи сенки в естествено бежово с лек бронзов оттенък.

След това подчертайте леко свивката на горния клепач с шоколадово. Ако търсите драматичен ефект, то може да замените естествените земни нюанси с такива от сивата гама.

Следва най-прецизната част, за която ще трябва да се запасите с огромни дози търпение – нанасянето на очната линия. Започнете като направите малки точки, започващи от вътрешния ъгъл на окото (в основата на слъзния канал).

Те трябва да минават възможно най-близо до основата на миглите по цялото продължение на клепача. Не забравяйте, че линията трябва да бъде най-тънка при вътрешния ъгъл на окото.

Когато стигнете до средата на клепача, започнете постепенно да удебелявате отгоре. Краят на линията трябва да бъде идеално скосен и само няколко милиметра извън окото.

Дори да сгрешите, по-добре направете втори опит, вместо да завършвате с извита нагоре линия, тъй като тя придава кръгла форма на окото, а не бадемовидна.

Накрая с мек черен или кафяв молив очертайте целия долен клепач от вътрешната страна. Нанесете два пласта черна спирала и сте готови за предизвикателни подвизи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest