Ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Ламиниране на косата

Ламиниране на косата

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k253
Ламиниране на косата

Най-новият метод за заздравяване и възстановяване структурата на косъма, е ламинирането на косата. Процедурата придава обем и супер еластичност на косата, като същевременно активно защитава цвета ѝ.

Процедурата е иновация, измислена от японските учени. Тя се базира на йонно капсулиране на косъма. Биоламинатът се базира изцяло на идеята за взаимното привличане на противоположно заредени йони.

Ламинирането на косата се предлага във все повече салони у нас. Процедурата е лека и приятна, а ефектът – повече от поразителен. Започва с измиване на косата със специален арганов шампоан, който нежно почиства и възстановява хидратацията.

След като се отмие, на влажната коса се нанася дълбоко регенерираща арганова маска, която седи точно 7 минути. Тя хидратира, подхранва и реконструира косъма в основа.

След маската косата се обработва със „студена преса”- специална професионална иновация, съчетание между инфраред и ултразвукова технология.

Тя действа на молекулярно ниво и вкарва активните натурални агенти от продуктите с арган до сърцевината на косъма. За финал косата се изплаква и се стилизира с арганово масло или арганов спрей по преценка на стилиста.

След процедурата, всеки косъм се удебелява с около 10%. Това е в резултат на допълнителния слой, който се нанася върху него. Заедно с това видимо се увеличава и обемът на косата. Тя става гъвкава и лесна за разресване.

Ползи от ламиниране на косата

Ламинирането на косата позволява изглаждане на неравностите и възстановяване на травмите на косъма. Най-осезаеми са резултатите при сухите и изрусени коси. Те трайно възстановяват гладката си повърхност, мекота и блясък.

Друго предимство на ламинирането на косата е, че биоламинатът оцветява сивите коси. Освен това, нанесеното покритие запазва цвета на косата, като пречи за преждевременното падане на нанесения цвят. Ефектът трае, докато самият биоламинат се измие.

Ефектът от биоламината трае 20 дни. Покритието започва трайно да се измива месец след процедурата, като процесът е плавен и постепенен.

Когато се повтори, косата поема точно толкова биоламинат, колкото може да приеме, според нуждите и вида си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest