ezine.bg»Статии»Мода»Модни Икони»Великите дизайнери: Ермано Шервино

Великите дизайнери: Ермано Шервино

Бутик Ермано Шервино

Ермано Шервино е роден в Милано, но прекарва много години от съзнателния си живот във Флоренция. Кралят на спортната мода, както го нарича пресата, дебютира на модната сцена, вече силно обогатил дизайнерският си почерк от престоя си в големите модни столици. Дизайнерът винаги с охота е демонстрирал своето верую, че дрехите трябва да отговарят на критериите за многофункционален и мултинационален стил. През 70-те години той открива бутици за дрехи и аксесоари във Флоренция и Кортина д`Ампецо.

През 1985-та Ермано Шервино сътворява първата си колекция от аксесоари, предназначени за жени, като в нея показва сливането на англосаксонски традиции и силно застъпени етнически елементи от различни страни. Колекцията се състои от чанти, колани и обувки. Скоро след това неговите дрехи красят витрините на изтънчени магазини. През 1990 г. Шервино стартира собствена мъжка и дамска колекция.

Днес на пазара се открояват три марки, които отразяват различни концепции за стил на модната къща на талантливия италианец. Освен с етикет ERMANNO SCERVINO почитателите на дизайнера могат да обновяват гардероба си и с дрехи с бранда ERMANNO и SCERVINO STREET.

ERMANNO е предпочитан избор на съвременната, динамична и млада жена, без значение на кое място в света живее. Новата линия прокламира идеята за достъпен лукс, който непрекъснато се усъвършенства и допълва. Почитателките ѝ определено са дами, които следят последните модни тенденции; обичат да съчетават различни стилове и да носят дрехи от сложно скроен трикотаж, изкуствена кожа и деним.

SCERVINO STREET е перспективна и набираща популярност линия от аксесоари на модната къща Ермано Шервино, следваща творческата философия на едноименния стил, обръщайки внимание на дамите, които обичат ежедневния начин на обличане, но оставащи верни на модните тенденции и качеството. Колекцията предлага дамски чанти от кожа, украсени с лазерно декорирани и изрязани материи, напомнящи на красива бродерия. Новата линия се разпространява в над 200 специализирани бутици в целия свят.

През 1997 г. е регистрирана търговската марка Ермано Шервино. Благодарение на прецизния почерк в завършването на всеки детайл, умели умения в изработката и любовта към лукса и шика Ермано Шервино бързо завладява световните подиуми и се превръща в знаменитост в световната мода. Стилът му е уникален и винаги е свързван с избора на най-добрите материи, усет към безупречния силует и използване на съвсем нови технологии. В колекциите си Ермано Шервино успява да въплъти мечтите на всяка съвременна жена, която може да се наслади на избора си от шикозни дрехи, луксозни материи и дизайн с модерни детайли, влизайки в някой от едноименните бутици. Прочутият дизайнер има славата, че винаги може да предвиди желанията на жената.

Ермано Шервино

Пътеводител в света на спортната мода, Ермано Шервино е първият, който примирява желанията на клиентите, търсещи нов стил в дрехите, без да се налага за това да бъде жертван луксът. Творческите му търсения го подтикват да създаде мъжка колекция през 2003 г. Творчество и интуиция е мотото на дизайнера, който никога не предава професионалните си обети, опитвайки се да достигне до най-високо качество на дизайна. Това е вездесъщият замисъл, по който простите и луксозни модели, пълни с елегантност и индивидуализъм, са направени.

Богата му култура и завидно познание на традициите на различни страни му позволява по-добре да вгради етнически елементи в колекциите си. Гледайки ги, човек се отправя на прекрасно пътуване до безкрайни и невероятни модни светове.

Ермано Шервино е италианска модна къща със седалище във Флоренция, Италия. Сърце и блясък - това са думите, с които може да се опише творческият талант на Ермано Шервино, който след прецизиране на стила си и преживявайки няколко творчески колаборации с известни италиански модни къщи решава да започне свой собствен бранд в края на деветдесетте години.

Предприемачът Тони Шервино и дизайнерът Ермано Шервино основават модната марка през 2000 г. Кариерата на Ермано му позволи да изгражда своя артистичен характер и да развива чувството си за мода, като прекарва голяма част от времето си на най-култовите и емблематични през осемдесетте години места. От Париж - втория си дом, до Ню Йорк, където властва влиянието на Анди Уорхол, от Лондон до Ибиса, той бива заобиколен от един свят на красота, различни тенденции и неподражаем стил. В крайна сметка Ермано избира Флоренция за свой дом, а следвайки мечтата си да облича най-красивите жени в света, той решава да открие първия си бутик именно там.

На повече от 30 000 квадратни метра е разположена основната база на модната къща на Ермано Шервино. От първата скица на зашеметяващ тоалет до завършването на финалните подробности по ушиването и пробите му от модел – всичко е строго наблюдавано и контролирано лично от творчески директор Ермано Шервино и неговия екип. Компанията е декларирала желанието си пред правителството да ѝ бъде разрешено да удвои размера на съоръжението. Повечето други дизайнери, дори и тези, които са по първите страници на модните списания, аутсорсват голяма част от производството си в независими фабрики.

Ермано Шервино работи също с външни производители - най-вече от Тоскана, но винаги, когато е възможно, дружеството или придобива малки работилници, или най-малкото става техен основен клиент и спомоществовател.

Красотата на израза Произведено в Италия е сърцето на нашата работа, казва самият Шервино. - По-лесно е да се развява камшик, когато разполагаш с лъвския дял от бизнес, който прави зависими по-дребните изпълнители в йерархията. Ние се връщаме назад във времето и държим много на това, допълва от своя страна Тони Шервино. - Нашите шивачи, нашите работници в предприятието- ние ги трогваме с това, което правим, завършва той.

Ермано Шервино не е име, познато на повечето американци, като модната къща прави бизнес почти изцяло в Европа, Азия и Близкия изток. Колекциите на италианския дизайнер могат да се открият днес в бутици в Русия, Украйна, България, Румъния, Монако, Испания, Франция, Великобритания, ОАЕ, Катар, Тайван, Южна Корея, Китай, Япония, Азербайджан и Италия. Америка вече може да приветства Ермано Шервино на родна земя, разглеждайки модните му вдъхновения в бутик, намиращ се в най-добрия търговски център в страната – Бал Харбър в Маями.

Кание Уест

Рита Ора, Роузи Хънтингтън-Уайтли, Кейт Хъдсън, Сандра Бълок, Росарио Доусън и Дженифър Лопес са сред дамите, които се доверяват на Ермано Шервино в избора си на дрехи, с които да преминат по червения килим. На не по-малка слава се радват и по-неофициалните артикули в колекцията му. Якетата привличат вниманието на R & B и хип-хоп звезди, които безспорно проправиха път на ежедневния стил в дрескода на много светски събития.

Ермано Шервино среща виден представител на рап средите - Кание Уест, в бутик на модната си къща на улица Рю дьо Фобур Сент Оноре в Париж. Той вече беше надянал един анорак, споделя първото си впечатление от рапъра Ермано. (Американският изпълнител носи подобни дрехи през цялото време. Дали ще е черен и обемен или зелен, без ръкави и завършен с яка от лисица анорак, то стилът му винаги остава спортен и демонстриращ богатство). - След тази случка той стана мой приятел. После двамата с Ким дойдоха да се запознаем и ние с Тони ги заведохме да видят флорентинската крепост Форт Белведере. Те така се влюбиха в мястото, че решиха да направят сватбата си там, разказва още Ермано.

Които и звезди да облича и колкото и да е различен стилът, който те изповядват и адресират към собствените си почитатели, известният италиански дизайнер споделя едно свое непоклатимо верую в работата си: Дрехите могат да предават различни послания, но първото, което трябва да внушават, е красота.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest