Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Какво да не ядем преди и на първа среща

Какво да не ядем преди и на първа среща

Броколи

Газовете причиняват много неприятности. Извън сериозните здравословни проблеми те предизвикват социално неудобство, карайки засегнатия да се чувства изключително неудобно. Когато газовете пречат на спокойствието и ежедневните ви занимания, трябва да вземете мерки. Често проблемите идват от хранителния режим. По тази причина избягвайте тези храни, когато сте на важно събитие, особено ако става въпрос за първа среща.

За най-лошия причинител на газове се счита бобът. Наред с други бобови растения като соята той съдържа олигозахариди, с които тялото ни не може да се справи.

Олигозахаридните молекули стигат непокътнати до дебелото черво, където бактериите успяват да ги повалят, при което се освобождават ужасни газове.

Яйцата са една от малкото храни, които естествено съдържат витамин D. Полезни са, защото предоставят всички незаменими аминокиселини, а освен това съдържат витамини и нужни елементи като желязо, калций и фосфор. Но не са сред лесно смилаемите ястия, а съдържат и сяра, което прави газовете наистина лоши.

Яйца

Сирената, подобно на други млечни продукти като сладоледа, също могат да разстроят храносмилателната система, особено ако човек има непоносимост към лактоза. Хубаво вино и плато сирена са класическа романтична вечеря, но и голям риск по отношение на атмосферата.

Лукът съдържа феноли и флавоноиди, които имат противовъзпалителни, противоракови и антиоксидантни свойства, което е наистина готино. Но яденето на лук, особено на суров, преди среща въобще не е готино. Освен че дъхът ви ще е неприятен, може да се наложи спешно да изпуснете напрежението.

Лук

Всички знаем колко вкусни и полезни са плодовете. Но ако ви предстои първа среща, трябва да внимавате с тяхната консумация. Мангото, бананите и ябълките са богати на фруктоза, която трудно се абсорбира от организма и може да ви изложи пред потенциалната половинка. Дори невинните на пръв поглед плодови сокове могат да ви причинят неудобство особено подсладените с фруктоза. Същото се отнася и за стафидите и други сушени плодове, чиято консумация може да доведе до определени газови последици.

За много хора броколите са въплъщение на здравословното хранене, защото са богати на витамини, фибри и много други полезни хранителни вещества. Но съдържат и трудни за смилане съставки. Затова изяждането на купа задушени броколи преди среща може да доведе до катастрофа. Същото се отнася и за останалите представители на семейство зелеви – бяло и червено зеле, карфиол, брюкселско зеле.

Царевица

Церевицата е основна храна в много региони по света. Тя е богата на фибри (в 100 грама царевица има 7 грама фибри) и хранителни вещества. Въпреки това тя е трудна за възприемане, което води до значително образуване на газове.

Газове

Газове причиняват и тлъстите меса, пържените храни, богатите на сметана сосове и десерти. Те застрашават не само фигурата, но и любовния ви живот.

Все пак не се отказвайте от изброените храни, а помнете, че ключът е в умерената и навременна консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest