ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене
Здравословно Хранене

Здравословно Хранене

Здравословно хранене и съвети. Здравословното хранене в нашия живот и как да се научим на него. Храни се здравословно и живей модерно.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Изгонете апетита с кафеИзгонете апетита с кафеКафето може да помогне и на хора, които имат прекомерен апетит – ще отложи желанието за храна с около три часа. Към напитката може да се добави малко мляко, но не е желателно да се слага захар и пчелен мед.
Най-добрите съвети за укрепване на мускулитеНай-добрите съвети за укрепване на мускулитеПриемайте в достатъчни количества витамин В1. Той играе важна роля за обмяната на въглехидратите, а донякъде и в тази на мазнините и белтъчините.
Няколко храни, от които не се пълнееНяколко храни, от които не се пълнееДиетолози определиха храните, от които не се напълнява. Прост пример за това може да бъде даден с краставица. За да я храносмели, организмът ни изразходва 23-30 и повече калории, докато тя внася в него само около 20 ккал
Това е закуската за добро настроение сутрин!Това е закуската за добро настроение сутрин!Сигурно вече сте чували, че закуската е най-важното хранене за деня. Тя трябва да е питателна и здравословна. Но много полезни закуски като мюсли например, често са скучни и безвкусни. Това е закуската за добро настроение сутрин!
Есенни храни за красива кожаЕсенни храни за красива кожаЕсенни храни за красива кожа. Какво да ядем през есента, за да сме здрави и красиви? Опитайте тези есенни плодове и зеленчуци за красива кожа.
Защо е полезно да ядем кестени?Защо е полезно да ядем кестени?Накапали по земята кафяви листа, вятър, носещ студени нотки, и ухание на печени кестени - това е най-кратката характеристика на есента.
Ползите от джинджифила за кожатаПолзите от джинджифила за кожатаДжинджифилът е местно растение от Югоизточна Азия. Споменава се в древните китайски писания и се използва като лечебна храна в азиатските култури от хиляди години.
Богати на вода храни за бърза хидратацияБогати на вода храни за бърза хидратацияБогатите на вода храни са на растителна основа. Другото характерно за храните с много вода е, че са с по-малко калории. Понеже по-голямата част от тях е съставена от течност, те са чудесен вариант за тези, които спазват диета.
Естествени лекарства от природатаЕстествени лекарства от природатаПриродата е дала на човек всичко, от което се нуждае. В природата може да се открият естествени лекарства за всички болести. Лечението чрез храни и растения дава по-добри резултати от предполаганото.
Ползи от похапването на сезонни зеленчуци през есентаПолзи от похапването на сезонни зеленчуци през есентаПрез всеки сезон са актуални различни зарзавати. Те са не само по-апетитни, но и по-евтини. Важни ползи от похапването на сезонни зеленчуци.