Ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Това са 5-те типа семейни взаимоотношения! Кой е вашият

Това са 5-те типа семейни взаимоотношения! Кой е вашият

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k77
4 от 5 Снимки

4. Семейството на паралелните светове: Заедно сме, за да не сме сами


При този стил на взаимоотношенията се наблюдава пълно безразличие към делата на половинката. Между партньорите има емоционална дистанция и те рядко споделят душевните си преживявания един с друг.

Заедно са, защото не искат да са сами, а не са открили подходяща половинка до този момент. При този тип взаимоотношения мъжът и жената има отделни дела, които не са свързани помежду си. Плюсът е, че те рядко се разочароват един от друг, просто защото не очакват нищо от партньора. Тези съюзи обаче са най-кратки.

Неправилно е да се смята, че в изграждането на семейство всички двойки си приличат или че трябва да се стремят към определени стандарти. Съгласно характера на мъжа и жената, се оформят 5 различни типа семейни взаимоотношения.

До тези изводи стига психологът Жан Келерхал, който е описал наблюденията си след изследване на 1500 двойки на различна възраст. Първото впечатление в било разнообразието от типа любовни връзки, които има в съвремието.

Моделът, който една двойка следва при връзката си, зависи от критерии като възрастта на двамата партньори, техните професии и хобита и тяхното социално обкръжение.

Ако сте млади хора с висше образование и живеете в голям град, то най-вероятно вашият модел ще е семейство сдружение, защото и двамата партньори ще се стремят към професионален успех.

В същото време е по-вероятно моделът на семейство на вашите родители да е по-традиционен като семейство крепост, казва Келерхал в своите изследвания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати