Ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Професионални маски за лице у дома само с няколко продукта

Професионални маски за лице у дома само с няколко продукта

2 от 3 Снимки

2. Маска срещу бръчки


Куркумата има уникални свойства. Тя е мощен лечител на възпалителни кожни заболявания, акне, псориазис. Тя подмладява кожата, заздравява я и не на последно място я избелва, като намалява пигментацията. Куркумата има високо съдържание на антиоксиданти, които забавят увреждането на клетките.

Широко се използва като ексфолиант и подобрява структурата на кожата. За да си направите такава маска, смесете три супени лъжици куркума на прах, две лъжици мед и две лъжици прясно мляко. Нанесете сместа на тънък слой върху лицето си. Оставете я да изсъхне за 20 минути и след това вземете горещ душ, докато я отстранявате;

Има буквално стотици видове маски за лице. За тяхната направа се ползва почти всичко – от глина, през въглен, та до кисело мляко. Разбира се няма никаква гаранция, че тези вариации на грижата за лицето са адекватни, а не просто съмнителна на вид субстанция, която слагаме на лицето без абсолютно никакъв ефект.

За да сме сигурни, че нашата кожа получава най-доброто, можем да посетим салон за красота. Това за съжаление невинаги може да се впише успешно в бюджета ни, при условие че специално през зимния сезон трябва да прилагаме много повече грижи, за да имаме перфектна кожа.

Точно и поради тази причина ви предлагаме някои от най-добрите маски за лице според козметиците /разгледай галерията/, които можете да приготвите у дома, но с гаранция, че имат бърз и забележителен ефект, като в същото време ви спестяват пари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати