Ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Професионални маски за лице у дома само с няколко продукта

Професионални маски за лице у дома само с няколко продукта

3 от 3 Снимки

3. Шоколадова маска за чиста кожа


Шоколадът /след диамантите/ е най-добрият приятел на всяко момиче и това е добре известна шега. Майтапът на страна, но дори и ароматът на шоколада има успокояващ ефект. Нещо повече – какаото има мощен антиоксидантен ефект, който освен че предпазва кожата, я хидратира. Овесената каша има и нежни ексфолиращи свойства.

Маската е подходяща за хора с мазна, чувствителна или увредена кожа, както и срещу акне. Нужни са ви 1/3 чаша какао, 1/4 чаша мед, 2 супени лъжици заквасена сметана, 3 супени лъжици овесени ядки на прах. Смесете съставките и ги разбърквайте, докато не станат на еднородна смес. Нанесете маската на тънък слой и я оставете да престои за 15 минути. След това я измийте с хладка вода.

Има буквално стотици видове маски за лице. За тяхната направа се ползва почти всичко – от глина, през въглен, та до кисело мляко. Разбира се няма никаква гаранция, че тези вариации на грижата за лицето са адекватни, а не просто съмнителна на вид субстанция, която слагаме на лицето без абсолютно никакъв ефект.

За да сме сигурни, че нашата кожа получава най-доброто, можем да посетим салон за красота. Това за съжаление невинаги може да се впише успешно в бюджета ни, при условие че специално през зимния сезон трябва да прилагаме много повече грижи, за да имаме перфектна кожа.

Точно и поради тази причина ви предлагаме някои от най-добрите маски за лице според козметиците /разгледай галерията/, които можете да приготвите у дома, но с гаранция, че имат бърз и забележителен ефект, като в същото време ви спестяват пари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати