Ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»С тези 10 правила ще се радвате на щастлив и дълъг живот

С тези 10 правила ще се радвате на щастлив и дълъг живот

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k190214
8 от 10 Снимки

8. Намерете начин да се глезите


Всеки си има своята малко слабост, която му доставя огромно удоволствие. Направете така, че поне един път месечно да си подарявате нещо хубаво (може дори да не е материално), което ви кара да изпитвате щастие;

Казват, че човешкият живот може да е с продължителност до 120 години. Въпреки това малцина са тези, които в днешно време успяват дори само да приближат тази възраст. Данни на ООН от 2015 година сочат, че средната продължителност на живот при японците е около 83 години, а в Китай – 75 години.

В САЩ тя възлиза на 78 години, а във Великобритания е около 80 годни. У нас цифрите също не са особено обнадеждаващи. Въпреки че средната продължителност на живот се увеличава и вече е към 74 години, все още сме сред страните, при които се наблюдава ранна смъртност.

Причина за нея е не само бедността, но също така стресът, обездвижването и неправилното хранене. Именно тези обезпокоителни данни карат международен екип от психолози, лекари и диетолози да разработи десет правила, които да направят съществуването ни по-спокойно, щастливо и продължително.

В галерията по-горе може да разберете кои са те и да се замислите какво трябва да промените в живота си. Ето правила за дълъг и щастлив живот, с които да преобразите ежедневието си още днес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати