ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Балсамът за устни и неговите хиляди приложения

Балсамът за устни и неговите хиляди приложения

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k447
Балсамът за устни и неговите хиляди приложения

Един от най-верните помощници за здравето и красотата на устните във всички сезони е балсамът на устни. Малкото стикче обаче има много повече приложения, за които не сте и подозирали.

Всеки от нас използва балсам за устни, но често се ограничава само в нанасянето му на устните. А той има толкова много други приложения. Този уникален продукт върши истински чудеса и помага в едни от най-трудните ситуации. Ето как:

Здраво вързани връзки на обувките

Има такива връзки, които се развързват в най-неподходящия момент и изглежда невъзможно да стоят мирно. За да се затегнат по-добре при връзването, най-добре намажете възела с балсам.

Хвърчаща коса

Сухата коса, особено през зимата, лети навсякъде. За да я укротите, нанесете балсам върху дланите и прокарайте през косата. Не прекалявайте с количеството, защото инак косата ще изглежда мазна.

Сухи краища на косата

Сухите краища също се укротяват с малко балсам за устни.

При мазоли

Балсамът за устни и неговите хиляди приложения

Имате нови обувки, но ви убиват и стискат – няма проблем. За да не се сдобиете скоростно със мазоли, натрийте кожата с малко балсам за устни.

Заклещени пръстени

Трудните за изваждане пръстени не трябва задължително да се режат. Опитайте просто да натъркате кожата под и над пръстена с балсам. След това завъртете и раздвижете пръстена и той ще изскочи сам.

Сухи ноздри

Възпалените и белещи се ноздри се получават от много подсмърчане и кихане. За да успокоите кожата, нанесете слой балсам за устни. За разлика от повечето кремове, той е много по-мазен и успокоява сухата кожа. Използва се още за пети, основата на нокътя и лактите.

Малки ранички

Малките порязвания и рани могат да бъдат запечатани само с лек слой от балсама за устни. Той може и да не заменя лейкопласта, но пречи на мръсотията да навлезе в раната.

Тесни дупки за обеците на ухото

Ако не сте слагали обеци отдавна, с течение на времето кожата около дупката се свива. За да не бъде следващото слагане на аксесоара истински ад и за да не доведе до възпаления, просто разтрийте мястото с малко балсам. Това действа като лубрикант, който ще позволи на обецата да влезе без проблем.

Следи от спиралата

Памучен тампон, намазан с балсам за устни, е универсалното почистващо средство срещу следите от спирала. Мазнината разтваря петната веднага. Прокарайте под и над линията на спиралата и готово.

Основа за сенки

Балсамът за устни и неговите хиляди приложения

За да запазите сенките за по-дълго и за да бъдат цветовете по-интензивни, втривайте балсам за устни върху клепача преди всяко полагане на сенките. Така спокойно може да забравите за основата за сенки за очи.

Грижа за обувки

Балсамът на устни може да накара вашите обувки да заблестят. Нанесете тънък слой от продукта и ще видите как кожата става еластична и изглежда доста добре поддържана.

Заяждащ цип

На всеки се е случвало. За да раздвижите ципа, натрийте малко балсам срещу посоката на движение на зъбците.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest