Ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Тези милиардери загубиха състоянието си заради грешни решения

Тези милиардери загубиха състоянието си заради грешни решения

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
10 от 10 Снимки
Тези милиардери загубиха състоянието си заради грешни решения
Снимка: millionairessaying

Адолф Меркле


През 2008-ма година петият най-богат човек в света разполага с 9.2 милиарда долара. Той обаче взима редица рискови бизнес решения, които водят компаниите му до фалит през януари 2009. Меркле се самоубива на 74-годишна възраст, като се хвърля пред влак. Така скоростно след парите се сбогува и с живота.

Бихте очаквали един милиардер да бъде много внимателен, когато става въпрос за парите му. Все пак не е лесно да се печели толкова много. Оказва се обаче, че изкарването е по-лесно от съхранението на огромните финанси.

Без значение дали сте се родили в богато семейство или сами сте изкарали милионите си – няма по-лесно нещо от това да ги изгубите. Доказателството е в нашата галерия – тези бивши милионери са се довели до състояние, в което да излязат от списъците на хората с най-високи доходи, а някои дори стигат до просешка тояга.

Никой богаташ не прилича на другите. Яркото им медийно присъствие обаче е причина фалитите им да са също толкова широко отразени. Особено, когато ударят дъното. Медиите просто си умират да подчертават всеки детайл около случващото се, както и всяко отклонение, до което е довела загубата на парите на милиардера.

В горната галерия вижте интересния списък с хората, които вече нямат статут на милиардери.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати