Ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Как да бъдете по-убедителни? Следвайте тези 3 съвета!

Как да бъдете по-убедителни? Следвайте тези 3 съвета!

2 от 3 Снимки

2. Използвайте умен език


Друг начин да заблудите някой е да подбирате думите си по-внимателно. Например, в един аргумент вашият избор на местоимения може изненадващо да повлияе на това как хората реагират на нещата, което казвате.

Използването на изявления, започващи с ти (ти трябваше да завършиш този отчет), ще предизвика по-голям антагонизъм в получателя, за разлика от изявленията, започващи с Аз (Аз съм притеснен, защото докладът не е направен). Това е така, защото промяната на местоимението премахва обвинителния елемент.

Независимо дали искате партньорът ви да върши повече домакинска работа, или се стремите да накарате вашите колеги да подкрепят последната ви идея, всички ние в края на краищата прекарваме доста време, опитвайки се да убедим или дори да манипулираме другите.

Дали науката може да предложи някои умни трикове, които да ви помогнат да накарате хората да направят това, което искаме, без да прибягваме до тормоз?

Това е сложно, но след около 30 години психологически проучвания учените предполагат, че може да има няколко метода, които си заслужават да научите, за да бъдете по-убедителни. Вижте ги в нашата галерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати