Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Здравословни заблуди за храната или как вредното може да е полезно

Здравословни заблуди за храната или как вредното може да е полезно

редакция:
Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k
1 от 7 Снимки

1. Сол


Правилото е да не прекаляваме. Дневната доза е 6 г днес или около 1 ч.л. Липсата на сол също може да е опасна. Ограниченият прием на подправката води до увеличаване риска от инфаркт и инсулт в сравнение със средния препоръчителен прием. Освен това солта е важна за телесните функции и липсата ѝ може да доведе до повишено складиране на мазнини и дори до понижено либидо.

Вижте как вредното може да е полезно. Здравословното хранене е ключът към добрия живот. Около него обаче има много митове, на които е време да спрем да вярваме.

Постоянното подканяне да се откажем от всевъзможните изкушения като алкохол, солено, мазно и сладко понякога могат да са много досадни. Оказва се, че повечето неща, в които сме се научили да вярваме, са меко казано погрешни.

Редица проучвания доказват, че тоталният отказ от привидно нездравословното, също не е добро. Всяка крайност води до обратен на желания ефект.

Затова следващия път, когато искате да се насладите на кроасан с масло със сутрешното си кафе, не му мислете толкова. Всичко е наред, стига кифличките да не станат 2-3 и да не ги похапвате в такова количество всяка сутрин.

Ето защо днес ще ви представим седемте хранителни продукта, от които съвсем не е нужно да се отказвате напълно, за да сте здрави. Не ставайте жертва на здравословни заблуди за храната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати