Ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Най-добрите хидратиращи маски за коса

Най-добрите хидратиращи маски за коса

3 от 4 Снимки

3. Авокадо, мляко и зехтин


Авокадото често се използва в козметични процедури заради подхранващите и хидратиращи му свойства. Чудесно се комбинира с други натурални съставки като мляко и зехтин. За тази маска са ви необходими узряло авокадо, четвърт чаша мляко и една супена лъжица зехтин. Намачкайте авокадото добре, трябва да стане на гладко пюре, и добавете млякото и зехтина. Нанесете върху корените на косата и разрешете по нейната дължина. Оставете маската да действа 15 минути и изплакнете хубаво. Не е нужно да използвате балсам, тъй като авокадото ще помогне за постигането на този ефект.

Смяната на сезоните често се отразява зле на състоянието на косата. Силното слънце през лятото, носенето на шапки и шалове през зимата и честата топлинна обработка са основните виновници за изтъняването, изсушаването и накъсването на косата.

Както за тялото, така и за косата хидратацията е ключът към здравето. Затова в следващите редове ще ви предложим няколко рецепти за хидратираща маска за коса, които използват естествени съставки и може да се приготвят лесно в домашни условия.

И не забравяйте, че колкото и да са полезни тези рецепти за подобряването състоянието и вида на косата и скалпа, те ще бъдат в пъти по-ефективни, ако се водите здравословен начин на живот. Пийте достатъчно вода, хранете се правилно и спете добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати