Ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Ето какво ви прави по-умни от другите

Ето какво ви прави по-умни от другите

3 от 5 Снимки

Вие сте левичар


Според изследвания левичарите имат по-бързи и по-точни пространствени умения, по-голяма умствена гъвкавост и подобрена работна памет. Те също така са способни да генерират нови идеи по прищявка и без предварителна подготовка. Някои от най-известните исторически личности са били левичари.

Такива са Симон Боливар, Бисмарк, Наполеон Бонапарт, Юлий Цезар, Карл Велики, Рамзес Втори, Тиберий, Махатма Ганди, Аристотел, Ницше, Леонардо да Винчи, Рафаело, Микеланджело, Никола Тесла, Сергей Рахманинов, Луис Карол и Ханс Кристиан Андерсен.

В съвремения свят може да не е толкова лесно да се различат природно интелигентните хора от останалите. Днес с няколко клика в Мрежата всеки може да започне да цитира древни мислители или пък да изтъква факти, известни в миналото само на малцина.

Все пак, дори и днес, с малко повече съсредоточаване можете да различите интелигнетния човек от някой профан. Стане ли дума за самооценка, вродената в повечето от нас скромност и понякога неувереност често ни пречат да забележим, че сме по-интелигентни от другите.

Стегнете се, изправете гръб, повярвайте в себе си и вижте в следващата галерия няколко неща, които със сигурност показват, че сте по-интелигентни от осталите хора във вашето обкръжение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати