ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Съвети при покупката на жилище

Съвети при покупката на жилище

ХрисиХриси
Новак
31216
Жилище

Покупката на жилище е една от най-важните инвестиции, която човек би могъл на прави. По тази причина е важно да подбирате внимателно, да обръщате внимание и на най-малките особености и да не прибързвате с решението си. Ето няколко съвета при покупката на нов дом, които биха могли да ви бъдат полезни.

Местоположението е от ключово значение. Колко комуникативно е мястото, където се намира бъдещият ви дом – има ли магазини, аптеки, банка, детска градина, училище, удобен градски транспорт. Изберете жилище според място, което максимално да се доближава до идеята ви за комфорт в тази посока.

Обърнете внимание на отоплението. Тук всеки има своите предпочитания, но трябва да си дадете сметка за средствата, които ще може да отделяте за това. Имайки предвид дали ще живеете сами, с половинката си или цялото семейство (ако имате и деца), изберете подходяща квадратура, която ще можете да отоплявате през студените сезони. Тук роля играе и изложението на жилището, в случай че ви предстои покупка на жилище. Най-добре е то да бъде южно или източно, защото така домът ви ще бъде по-топъл през цялата година.

Площта и цената на жилището също са от основно значение при покупка на дом. Трябва да намерите най-доброто съотношение. За целта, бихте могли да се доверите на брокер. Има много агенции, които ще търсят, докато не открият най-подходящия дом за вас.

Според това ли си търсите обзаведен дом или необзаведен такъв, обърнете внимание на всяка стая и интериор. Каква е дограмата, състоянието на мебелите, ако има такива, вратите, прозорците, има ли тераса, изобщо питайте всичко, което ви интересува. Може дори да проучите съседите, ако ви се отдаде възможност. Има значение дали около вас живеят млади или възрастни хора, двойки, семейства с деца, с домашни любимци и т.н. Преценете дали ще успеете да съжителствате с тях.

Покупката на жилище е инвестиция за цял живот, затова този избор трябва да бъде обмислен много добре. Пазарът за недвижими имоти е огромен. Направете списък на нещата, които искате и очаквате да притежава новия ви дом и смело, без компромиси се впуснете в търсенето му.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest