Колко често се обезкосмявате?

Бръснене

Сигурно си мечтаете, да имате здрав, лъскав и жизнен косъм и всеки да се обръща след вас, възхищавайки се на вашата гъста коса. Едва ли по същия начин стои въпроса с окосмяването по останалата част на тялото ви - досадното епилиране, бръснене, кола маска са неизменна част от живота на всяка жена. Колкото и да се стараете, косъмчетата в бикини зоната и мишниците пак се връщат. Освен с тях обаче трябва да се справяте с окосмяване на лицето. Пълен кошмар! Започвате да се чудите колко време от живота си прекарвате в досадната процедура, известна като обезкосмяване. И така, колко често се обезкосмявате?

По принцип най-често се обезкосмяват онези от нас, които имат по-дебел и тъмен косъм по природа. Бръснат се, използват депилатоар или кола маска или най-обикновен епилатор.

Когато използвате самобръсначка или крем-депилатоар е важно да знаете, обаче, че макар и да спестявате някакво време от по-дълги процедури като употребата на кола маска или епилатоар, вие всъщност изобщо не го спестявате.

Крем-депилатоарът на практика е абсолютно същото като бръсненето с разликата, че не съществува риск да се порежете. А какво е бръсненето? Процедура, която колкото по-често прилагате върху кожата си, толкова по-често ще ви се налага да повтаряте. Накрая може да се наложи дори да се бръснете всеки ден, особено в участъците с по-груби косми. Това силно увеличава честотата на обезкосмяване.

Най-доброто решение за жените и мъжете с по-тъмни по-дебели косми е да се подлагат на лазерна епилация, защото пък точно при тези процедури те са по-привилегировани от онези, които са със светъл и тънък косъм.

Лазерна епилация

За тази цел са необходими около 6 процедури за трайно премахване на нежеланото окосмяване, докато при жените и мъжете с по-светли и тънки косми процедурите могат да са и над 10 до постигане на желания резултат.

Каква е честотата на обезкосмяване с кола маска или конвенционален епилатор? Отново зависи от гъстотата на окосмението ви, вида на косъма и бързината на растежа му. Но обикновено това е процедура, която правите веднъж в месеца, а понякога и 2 пъти в седмицата.

За премахването на окосмението на ръцете и краката по гореспоменатия начин ви се налага да отделяте около 1 час, така че отново е добре да се замислите дали не прахосвате времето си, вместо да се ориентирате към лазерна или фотоепилация...

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest