Уникална маска само с една съставка за отново лъскава и жива коса

Маска с кокосово масло

Почти всяка една жена се старае да полага грижи освен за кожата си, но и за косата. Грижите за косата включват различни шампоани, балсами, води, маски и т.н.

Кокосовото масло е много добър вариант по пътя за придобиване на жизнена и бляскава коса.

То е изключително полезно не само за косата, но и за кожата, а може спокойно да се каже и за целия ви организъм. Неговите качества се използват успешно в кулинарията, в козметиката, като лосион за лице и тяло, дори като средство за избелване на зъбите.

Кокосовото масло с неговите антибактериални и възстановяващи свойства приложено върху суха и изтощена коса, способства тя да възвърне своя блясък и здравина. Това не означава, че косата трябва цялата да бъде омазана с масло, което после с дни да не можем да измием от косата.

Нанася се върху леко навлажнена коса, като за целта се разтопява една супена лъжица кокосово масло на водна баня, след което се втрива с помощта на памучен тампон в нея и с леки движения в посока от скалпа към краищата. С върха на пръстите се правят леки масажиращи движения върху скалпа за около минута-две.

Намокря се една хавлиена кърпа с топла вода и с нея се покрива и увива косата. Целта е от топлината кокосовото масло по-бързо да освободи своите благотворни съставки.

Уникална маска само с една съставка за лъскава и жива коса

Колкото по-дълго стои маслото със затоплената хавлия върху главата, толкова по-силен и ефектът от маската. С нея може да се престои цяла нощ, но ако не разполагаме с време, двадесет минути са напълно достатъчни. Косата се измива с шампоан и се нанася балсам.

След като се отмие и балсамът, е добре да се изплакне с ябълков оцет. Той ще придаде на косата допълнително блясък и мекота. Тази маска с кокосово масло е препоръчително да се прави поне веднъж месечно, но може и по-често.

Друг вариант е да се разтопи чаена лъжичка кокосово масло на водна баня и да се добави към шампоана, който използваме.

Използвайки го в продължение на няколко месеца, изтощената коса с накъсани краища ще се възстанови и възвърне естествената си сила и гъвкавост. Тя ще изглежда по-добре от всякога, а това ще подобри самочувствието ви.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати