ezine.bg»Статии»Красота»Ботоксът срещу бръчки докарва още бръчки

Ботоксът срещу бръчки докарва още бръчки

Ботоксът срещу бръчки докарва още бръчки
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.50 лв.
Виж ››

Тревожна новина долетя отвъд Океана. Учени от Ню Йорк алармираха, че едно от най-използваните средства в битката срещу бръчките, ботоксът, може да ви причини още бръчки.

Какво представлява ботоксът и как действа той? Ботоксът е медикамент, който се произвежда от ботулинов токсин. Той се синтезира и отделя от специфичен вид бактерии, наречени Clostridium Botulinum.

В природата те виреят единствено в безкислородна среда. Когато ботоксът се инжектира в нищожни количества директно в мускулатурата, токсинът отпуска мускулите на лицето. По този начин се изглаждат бръчките.

Ботулиновият токсин е мощен невротоксин. Той блокира предаването на нервния импулс от неврона към мускулното влакно. По този начин мускулът остава в трайно състояние на релаксация. Тоест нне се съкращава и не може да набръчква кожата отгоре. Този период на релаксация трае от 3 до 14 дни след инжекцията, а ефектът на "изгладените" бръчки - около 6 месеца.

Професор Дейвид Бекър от медицинския колеж в Ню Йорк е противник на мнението, че ботоксът е успешен войн срещу бръчките.

И обяснява как вместо да ги премахва, той образува нови. Мускулите, в които не е инжектиран ботокс, започват по-интензивно да участват в мимическите процеси. И това, логично, води до образуването на нови бръчки.

"Обездвижването на някои мускули може да накара останалите да се опитат да компенсират липсата на блокираната активност", казва Бекър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати