ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Съвети за безболезнена кола маска на ръцете

Съвети за безболезнена кола маска на ръцете

Съвети за безболезнена кола маска
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Много дами биха се съгласили около теорията, че кола маската е най-добрият метод за обезкосмяване. И веднага обясняваме защо! Тя успява да премахне косъмчетата заедно с корена, което прави кожата гладка като сатен.

Едновременно с това, този метод предлага един от най-трайните резултати. С продължителното използване на кола маската идва и бонус – косъмчетата изтъняват и оредяват. Въпреки всички тези суперлативи същите дами биха се съгласили и с друго – кола маската е болезнена.

За някои повече, отколкото за други. Какво ще изпитаме, докато трае процедурата зависи от много неща – на първо място, от собствения ни праг на болка и областта, която ще обезкосмявате.

На второ – от дебелината на косъмчетата, от типа кожа, който имаме, както и от метода на обезкосмяване. И макар и болката да кара много жени да избягват тази процедура, имаме добра новина: има как да я премахнете или поне намалите.

Обезкосмяване

Когато става дума за обезкосмяване на ръце. Някои дами предпочитат фотоепилация, депилиращ крем или бръснене. Но кола маската на ръцете си остава един от лесните, евтини и трайни начини за обезкосмяване.

За мине всичко лесно, просто следвайте тези съвети за безболезнена кола маска на ръцете.

Нека започнем с подготовката. Тя е особено важна, за да намалите болката по време на обезкосмяването. По правило, то се извършва на чиста кожа. Важно е и ексфолирането. В никакъв случай обаче не бива да ексфолирате в деня, в който ще се обезкосмявате.

Препоръките са това да се случва 2-3 дни по-рано, за да има време кожата ви да се успокои за процедурата, която сама по себе си е травмираща за кожата ви. Поддържайте кожата си особено хидратирана в дните преди процедурата, за да я подсилите и да се погрижите за най-горния слой.

Кола маска за гладки ръце

А преди обезкосмяването си вземете душ. В случай че болката ви притеснява, постарайте се той да е възможно най-горещ и възможно най-близо до процедурата. Топлата вода ще отвори порите ви и ще накара косъмчетата да излизат по-лесно.

Важен е и методът, по който се обезкосмявате. Косъмчетата се мажат по посока на растежа и се премахват в обратна. Важно е да сте особено стриктни в това, ако искате ефективна и безболезнена кола маска на ръцете.

Има значение и как дърпате лентата, с която се обезкосмявате. Това трябва да стане веднага, след като я залепите върху кола маската с рязко движение и със сила. Ако си мислите, че по този начин ще ви заболи, грешите. По този начин ще направите процедурата по-бърза, а болката ще трае само няколко секунди.

Има дами, които са особено чувствителни на болка, а в някои случаи тя е и заради дебелината на косъмчетата. Някои козметици препоръчват прием на леко обезболяващо 2-3 часа преди процедурата.

Кола маска

А за чувствителните клиентки други използват лидокаинов спрей, който кара зоната да изтръпне. В домашни условия това може да го практикувате с лед – натъркайте купче лед върху зоната, която ще епилирате за кратко. Това ще я накара да изтръпне. Подсушете с кърпа и нанесете кола маската на ръцете.

Ръцете са и относително удобно място за кола маска в домашни условия, затова можете да подберете и размера на лентите, с който ще се епилирате. Започнете с по-малки, за да се уверите, че се чувствате комфортно с тях.

И не забравяйте да се погрижите за оптималната температура на кола маската, ако използвате течна такава, защото кожните изгаряния с нея са особено болезнени. Дали тя ви пари може да проверите от вътрешната страна на китката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати