Ултразвукова четка за зъби - какво трябва да знаем

Ултразвукова четка за зъби - какво трябва да знаем
Снимка: slavoljubovski / pixabay.com

В днешно време трудно можем да избягаме от рекламите на различни продукти за грижа за устната хигиена.

Грижата за здравето на устната кухина е важна за предотвратяването на различни проблеми, включително гингивит, кариес и лош дъх.

Освен пастата, водата и конеца за зъби, които използваме ежедневно, четката за зъби е тази, която играе най-важната роля за цялостното здраве на зъбите ни.

Един от най-новите продукти на пазара е ултразвуковата четка за зъби, но какво представлява и как работи тя?

Ултразвуковата технология отдавна се използва от зъболекарите като ефективен метод за премахване на зъбен камък, зъбна плака и кариеси.

Днес този метод е пренесен в новата ултразвукова четка за зъби.

Ултразвуковата четка за зъби е предназначена за ежедневна употреба с цел да елиминира натрупването на плака и много други вредни бактерии.

Ултразвуковата технология в тези четки представлява серия от движения и лек натиск, които работят с честота от 1, 6MHz (това се равнява на около 192 милиона движения в минута). Тази честота на движение активира образуването на малки мехурчета, които почистват труднодостъпните места.

Плюсове на ултразвуковата четка за зъби

След редица изследвания е доказано че тази четка не само премахва плаката с 30% само след един месец употреба.

Спестява време

Ултразвуковата четка за зъби притежава синхронизация, която ви помага да определите с точност колко време е необходимо за да измиете зъбите си.

Подходяща е за хора с брекети

За хората, които носят брекети, е голямо изпитание да измият зъбите си. Ето защо зъболекарите силно препоръчват ултразвуковата четка за зъби, тя има оказва съвсем лек натиск върху зъбите и така няма опасност да навреди на брекетите.

Има ли странични ефекти ултразвуковата четка за зъби?

Тъй като ултразвуковата четка за зъби е предназначена за ежедневна употреба, не би следвало да има странични ефекти от нейната употреба. Но все пак, ако усетите, че зъбите ви са станали прекалено чувствителни или пък сте забелязали кървене на венците, трябва да се посъветвате със вашия зъболекар.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати