ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Експресен маникюр само за 5 минути

Експресен маникюр само за 5 минути

Лакиране

Множеството ангажименти на повечето жени в днешно време им пречат понякога да обърнат внимание на важни детайли от външния си вид, като например маникюра.

Добрата визия на ноктите ни обаче издава доста неща за характера ни, така че не допускайте немърливост и се погрижете сами за маникюра си. Дори да нямате свободен цял час, има как само за 5 минути да решите проблема.

5 минути са напълно достатъчни, за да приведете в приличен вид окончанията на пръстите си и да се чувствате уверена през деня. Само за няколко минути може да направите чудеса, използвайки светли нюанси на лака. Те са препоръчителни, за да се намали риска да излезете извън нокътната плочка и това да се личи.

Маникюр

Първият слой лак се нанася бързо, само за 2 минути. Изчакайте да поизсъхне около 1 минута и повторете процедурата за още 2 минути.

След последния слой може да се опитате да направите един от най-актуалните напоследък маникюри - пухкавия. Просто нанесете последният слой лак и топнете леко и нежно нокътя в пухчетата или брокат, ако предпочитате.

Все пак се налага известно време след това да внимавате какво правите с ръцете си, защото двупластово нанесеният лак е капризен и му е нужно повече от 5 минути, за да не се нарани, докато например се обличате.

Пухкав маникюр

Ако може да отделите за маникюра си 10 минути, процедурата е почти същата. Най-напред полагаме прозрачна основа на ноктите си, за да ги защитим и удължим трайността на лака. Това отнема около минута, след което ги оставяме да изсъхнат.

Повтаряме процедурата с двата слоя лак, а най-накрая завършваме с полагането на втвърдител. Последното действие отнема около 2 минути, не повече. Благодарение на него маникюрът ви ще е по-издръжлив и ще увеличи блясъка си.

Ако може да отделите значителните 15 минути за красотата на ръцете си, опитайте се да направите френски маникюр. Основата за него се нанася за една минута, а след това ноктите се оставят да изсъхнат за още една. Положете тънък и деликатен слой бял лак по края на ноктите, като следвате внимателно естествените им заоблености.

Това отнема около 5 минути. В седващите 5 ще трябва да нанесете два слоя безцветен, телесен или бледо розов лак. Оставете да изсъхне за около минута и накрая положете втвърдителя, който ще осигури блясъка на маникюра ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Рая
Рая
29.03.2013 22:28
Тази статия е писана от човек, който никога, ама абсолютно никога не се е лакирал сам. Всеки един от вариантите отнема много повече време, а за френския маникюр да не говорим, ако се прави както трябва си отиват около 2 часа!
19
1
именно
именно
30.11.2013 10:53
Рая-подкрепям те на 100%:)))))
7
1