За или против перманентния грим

За или против перманентния грим

Перманентният грим е имитация на обикновен грим, който се изпълнява като татуировка. Перманентният грим остава върху лицето много дълго време.

Разликата между перманентния грим и обикновената татуировка е дълбочината на вкарване на пигмента. Затова татуировката остава за цял живот, а перманентният грим изчезва с времето.

Трайността му зависи от пигментите, които се използват, както и от дълбочината на вкарването им под кожата. Но след като е направен перманентният грим, това не означава, че може да се пропусне традиционното гримиране.

Перманентният грим е основа за грима, той подчертава естествената красота на жената, като подобрява формата на очите, прави веждите по-изящни и очертава контура на устните.

За или против перманентния грим

Много красиво изглежда перманентният грим на клепачите, като линията се оформя по контура на горните мигли, а понякога и на долните. Кафявите очи изглеждат прекрасно със зелен кант.

Перманентният грим е много удобен, тъй като след като плувате в басейн, посещавате сауна или пътувате дълго време, не се налага да се гримирате дълго.

Перманентният грим може да се задържи на лицето между три и пет години, но понякога трае и осем години. Перманентният грим спестява много време.

Много важно е да се изберат естествени цветове, защото прекалено ярките цветове превръщат лицето в клоунско. Ако имунната ви система не е в най-добрия си вид, или сте болни, отложете перманентния грим за времето, когато вече сте оздравели.

Перманентният грим помага при вродени и придобити дефекти на кожата. При нанасянето на перманентния грим, ако специалистът не е достатъчно добър, може да се получи белег и прекалено тъмно пигментиране.

Ако имате проблеми със съсирването на кръвта, перманентният грим не трябва да се нанася върху лицето ви, тъй като това може да ви създаде здравословни проблеми.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати