ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Каква е добрата четка за грим

Каква е добрата четка за грим

Гримове
Комплект четки за грим със стилен калъф - 12 бр
Препоръчано за теб:
Комплект четки за грим със стилен калъф - 12 бр
23.00 лв.
Виж ››

Има най-различни видове четки – тънки със заострени косъмчета, обли, дебели, съвсем фини, с изкуствен или естествен косъм, за червило, за руж, за сенки, за пудра, за фон дьо тен.

Преди да си купим четка, с която ще нанасяме грим, трябва да вземем предвид какви са разликите помежду им, коя за какво ни е необходима и в крайна сметка от кои точно имаме нужда.

Безспорно, всяка жена, която влезе в магазин за козметика, се захласва по всички цветни гримове, които вижда, както и по големия избор от четки, но всички те просто не са ви необходими. Голяма част от тези четки са предназначени за професионалисти, които ще ги използват постоянно и които имат нужда от всички тях.

Четка за Грим

Първото нещо при избиране на четката за грим е да се уточни за какво ще я използвате – купувайте си я по предназначение. Не е добра идея да си купите една четка и с нея да гримирате и очи, и устни.

По-добър избор са четките от естествен косъм, но те разбира се, са и по-скъпи. В крайна сметка, дори да не бъде с естествен косъм, по-важно е да използвате четката правилно и по предназначение.

Четка за Гримиране

Четката за фон дьо тен е доста труден избор, тъй като се предлагат различни форми. Тя задължително е плоска, за да може да се нанася по-лесно фон дьо тена, без да се получават излишни натрупвания.

Четката за пудра е обикновено кръгла с голям обем, а четката за руж (за разлика то тази за пудра) е с меки косми и с по-малък обем, но отново кръгла, за да може само с едно-две движения да се нанесе ружа.

Четките за очна линия обикновено са много тънки и квадратни, освен това са с по-твърд косъм. Четките за вежди имат специфична форма и са съвсем късички, а от другата страна на четката обикновено има гребенче за по-прецизно оформяне.

Ако търсите четка за червило, имайте предвид, че те са с по-твърд косъм и обикновено са заострени. Четката за сенки може да бъде в най-различни форми в зависимост от това за какво ще я използвате – за основен цвят, за контури, за смесване на цветовете.

Най-добрата четка за грим е тази, която е купена и използвана по предназначение. Поддържайте ги чисти – перете ги в хладка вода с малко сапун или шампоан и ги оставете да изсъхнат идеално преди да ги използвате отново. Необходимо е да ги сменяте веднъж годишно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest