Стъпаловидно подстригване

Прическа на Пластове

Прическите на пластове имат много варианти. Хубавото при този вид прическа е, че отиват на почти всички видове коси – независимо от дължината или структурата. Въпреки това обаче, има няколко подробности, които трябва да обмислите преди да се подстрижете по този начин.

1. Ако имате дължина на косата под рамената и косата ви е тънка и фина, не е добра идея да се подстригвате на пластове. Краищата на косата ви по този начин ще изглеждат още по-тънки и няма да стои особено добре. Подобна стъпаловидна прическа е подходяща за тънка коса, само в случай, че косата е до раменете и дори по-къса. По този начин ще придаде обем и ще изглежда наистина добре.

Стъпаловидно Подстригване

2. В случай, че сте от щастливите жени, чиито коси са гъсти и падат тежко, спокойно можете да се „обърнете” към този вид подстригване, дори да имате дълга коса под раменете. Заради факта, че имате достатъчно коса, стъпаловидната прическа ще ви стои добре – няма да загубите от обема си, а така подстригана косата ви ще изглежда по-разчупена.

Прическа на Етажи

3. Ако имате къдрици, този вид прическа ще отива и на вас. Това ще създаде повече еластичност на отпуснатите къдрици. Разбира се, тук фризьорът има задачата да не прави косата ви в най-горния пласт твърде къса, защото може да придобие не особено приятен външен вид.

4. Най-важното за този вид прическа е това, че създава много движение и динамика в косата – тази прическа е особено препоръчвана за дами, които имат права коса, това ще ви донесе допълнително обем.

5. Ако чупливата или къдрава коса се скъси твърде много в най-горния пласт, може да превърнете ефекта на прическата в дефект. Косата ще изглежда безформена, а и ще има твърде много обем в горната част.

6. Стъпаловидните прически изглеждат много добре, когато в косата има и малко цвят. Кичурите и изсветляванията придават много приятен вид и допълват самата прическа.

7. Ако имате средно дълга или къса коса подстригана на пластове, хубаво е да добавяте някакъв стилизиращ крем, вакса, за да се подчертаете стъпаловидната прическа.

Рейтинг

5 23
4 28
3 15
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Соня
Соня
03.05.2015 17:48
Съжалявам, но трябва да те поправя.. На пласти е съвсем различно нещо и си има отделна статия за коса на пласти.. А това е етажирана.. Все пак тези неща не ги пишат малоумници...
1
0
Емилия
Емилия
27.04.2014 23:23
Насоките кои коси може да се подстригват на Пластове,се
казва а не на стъпаловидно !!! са правилни.Изразът ;;на етажи;; също е неуместен. Представяте ли си визуално как изглежда косата на етажи или стъпала? :)
4
1