ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Гримът на една жена издава характера ѝ

Гримът на една жена издава характера ѝ

Грим

Последното изследване на британски психолози показа, че начинът, по който една жена се гримира, говори много за нейния характер.

Според проучването жените, които рядко се гримират, не страдат от комплекси и се чувстват уверени в своята красота. Те не срещат трудности с комуникацията и лесно общуват с хората.

Тяхната противоположност са жените, които прекарват часове пред огледалото и не излизат от вкъщи без да са солидно гримирани.

Психолозите смятат, че това говори за неувереност. Освен това жените, които се стремят да изглеждат винаги перфектно, се страхуват да не бъдат отхвърлени.

Те по-рядко обръщат внимание на духовното и често са приемани от обществото като повърхностни личности.

Устни

Изследването е показало, че жените, които акцентират на очите си с грим, искат да демонстрират своя чар и в същото време да запазят дистанция с непознатите.

Жените, които старателно подчертават устните и скулите си, разкриват желанието да привличат събеседника си, както на духовно, така и на еротично ниво.

Психолозите са обърнали внимание и на женския маникюр.

Според тях червен лак си слагат смелите жени, които обичат често да попадат в центъра на събитията.

Романтичните жени предпочитат бледите тонове на лака за нокти.

Бледорозовите нюанси показват, че жената е щастливо влюбена.

маникюр

Лилавият лак за нокти показва, че жената иска да акцентира на своята индивидуалност.

Черният цвят на лака за нокти е характерен за бунтарите. Освен това той може да е знак за меланхоличното настроение на жената.

Оранжевият лак показва, че срещу вас стои изключително позитивна личност, която иска да сподели настроението си с всички около нея.

Екзотичният жълт цвят индикира нестандартното мислене на жената и силния ѝ стремеж към свобода. Освен това жълтият лак е знак, че жената срещу вас иска да покаже най-добрата си страна.

Зелената и синята гама говорят за жени, които имат прекалено високи изисквания към себе си.

Кафявите нюанси показват, че жената е уверена в себе си, а сивата гама често е знак за сериозна и делова личност, която съзнателно избягва личните теми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 4
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
наблюдател
наблюдател
22.02.2014 01:22
Виждал съм жени, които не се гримират и изглеждат ужасно и такива, които винаги се гримират, преди да излязат, но без грим са още по яки и си имат самочувствие със и без грим, за разлика от някои баби яги, които и грим не може да ги спаси...
6
1