Ярките гримове са на мода тази пролет

Грим

Ретровълната в грима през тази пролет ще бъде много силна. Очната линия, белият молив за очи и оранжевото червило, които преди време бяха смятани за демоде, се завръщат с пълна сила.

Комбинацията от очна линия и бял молив може да придаде дълбочина на погледа, като моливът трябва да се постави върху горния клепач на окото.

Гримьорите съветват тази пролет да се експериментира и с цвета на червилото, което да се нанася върху устните задължително с четка. Чрез нея дамите ще могат да комбинират няколко нюанса и да създадат уникален цвят червило.

Оранжевото червило се налага като тенденция за тази година, като по-бледите жени трябва да изберат червило с оранжево-розов цвят, за да не бъде рязък контраста между цвета на устните и тена на кожата, а по-мургавите могат без притеснение да изберат ярко оранжевия цвят за червило.

Гримиране

Въпреки че от тази година на голяма почит са сините сенки за очи, специалистите предупреждават представителките на нежния пол, че те не са за всеки.

Например морскосините сенки не са подходящи за зеленооки момичета, а червенокосите жени не трябва да се гримират с нито един тон от синия цвят.

За да не изглежда окото ви като насинено, трябва изключително внимателно да поставяте сините сенки за очи. По-тъмният цвят трябва да се нанася във формата на полумесец до свивката на клепача, а за по-голяма дълбочина може да се наслоят няколко пласта в основата на миглите, които постепенно преминават към по-светлата гама към веждите.

Тази година изключително актуални ще са и телеснорозовите сенки за очи с отблясък в комбинация с бяла очна линия.

Ярък грим

Металическите сенки в цвят кафе и наситените златисти нюанси остават любими са препоръчвани от гримьорите за цялата пролет.

Обилно позлатените клепачи ще бъдат сред водещите тенденции за идващото лято.

Водещите стилисти от Шанел залагат на черния грим тази пролет. Според тях акцентът трябва да бъде само върху очите за сметка на призрачнобледия тен на лицето, който се постига с много пудра в най-светлите ѝ нюанси.

За експертите от модния бранд устните също не трябва да са акцент тази година, като червилата в ярък цвят са абсолютно табу.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати