Какви вежди ни отиват

Оформяне на вежди

Веждите са рамката на лицето. А знаем, че без рамка, дори най-стойностната картина изглежда непълно и неестествено. И обратното – ако не е правилно избрана, също не би изглеждало красиво.

Неоформените вежди и тези с неподходяща форма са един от основните фактори, които бият на очи. Поради това е изключително важно те да са подходящо оформени и добре поддържани.

Най-добрия вариант, ако не сте полагали грижа за веждите си до момента, е да се доверите на специалист. Но дори в този случай, вие трябва сами да определите и да знаете какви вежди ще ви отиват. Това не е никак трудно. Просто следвайте тези няколко съвети:

Квадратно лице – Изписани и дълги вежди с мека извивка по средата. На квадратните очертания на лицето подхождат удебелени вежди. Спрямо предпочитанията може да се направи и остра извивка в горната част на веждите.

Кръгло лица – Заоблени и леко повдигнати вежди с плавна извивка. Кръглото лице изключва правите форми, тъй като това само подчертава сферичната му форма. Залага се на леко извитите форми, като се избягват заострените.

Триъгълно лице – Вежди с ясно изразен ъгъл на извивката. Те трябва да са нито много дебели, нито много тънки, тъй като желаният ефект ще се изгуби. Тук може да се заложи и на леко извити вежди, наподобяващи арка.

Вежди

Тясно и продълговато лице – Дълги и прави вежди. Така се налага визуалната измама за по-късо и по-широко лице.

Овално лица – Всички видове вежди. Ако имате тази перфектна форма за лицето, то не се притеснявайте и експериментирайте. Най-добрият вариант за избор на перфектните вежди е съобразяването с цялостния вид и чертите на лицето.

Освен формата, важен момент е и изборът на цвета за вашите вежди. Той се съобразява със цвета на косата. Ако той е естествен или от същата палитра на вашия, то няма нужда от промяна на цвета на веждите.

Но ако използвате боя за коса и нюансът ѝ се различава коренно от естествения, то е наложително да третирате по същия начин и веждите си. Една от особеностите е, че не е задължително цветът да е същият, като този на косата ви, а само да е от същата цветова гама.

Рейтинг

5 3
4 4
3 6
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати