Да си направим лунен маникюр

Лунен маникюр

За да изглежда добре маникюрът на една жена, не е необходимо тя да има непременно много дълги нокти или да ги рисува със сложни форми. Преди всичко не на всеки се отдава рисуването върху толкова малка повърхност. Достатъчно е да поддържате ноктите си чисти и оформени.

Ако искате да опитате да разнообразите обичайното нанасяне на лак, направете си лунен маникюр. Всъщност за направата му не са ви нужни някакви особени умения. Основната идея на лунния маникюр е запазването на светлия полумесец, който се намира в основата на всеки нокът. Ето и какви са стъпките за направата на лунен маникюр:

- Първо оформете ноктите си с пила – необходимо е да ги оформите в овална, а не квадратна форма;

- Следва да почистите и лакирате ноктите си с основа лак – целта е да предпазите ноктите от пожълтяване и разбира се да ви бъде по-лесно нанасянето на другите цветни лакове;

- Лакирайте ноктите си в избран от вас цвят и изчакайте хубаво да изсъхнат;

- След това сложете лепенка с обли краища в основата на нокътя – там, където се намира светлият полумесец, и хубаво я притиснете към нокътя, за да залепне добре,

маникюр

- Следва да лакирате горната част на ноктите си с друг цвят лак – ако искате избере контрастен цвят, за да се забележи напълно ефектът, който се опитвате да постигате.

В случай че искате да използвате само един цвят лак, след като се лакирате с безцветната основа и изчакате да изсъхне, залепете лепенката на мястото, където е полумесецът. Отгоре лакирайте в избран цвят и изчакайте лакът да поизсъхне леко, след което премахнете лепенката.

Дори да не успеете да направите формата достатъчно прецизно, след това имате възможност да почистите мястото с помощта на клечка за уши, натопена в лакочистител. Отгоре нанесете топ лак за повече блясък.

Можете да експериментирате с цветовете и да ги съобразявате с тоалета и мястото, където отивате. Ако става дума за маникюр за някакво парти, фантазията може да се развихри. В случай че говорим за офис, подберете нещо по-семпло.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати