Приложенията на вазелина за красота

Вазелни

Макар много хора да смятат вазелина за отживелица от времето на нашите баби, когато е нямало голямо разнообразие на козметични продукти, той е едно голямо съкровище в малка кутийка. Вазелинът се използва не само от нежния пол и неговите полезни свойства са всеизвестни и всепризнати. Днес ще ви запознаем с някои от козметичните му приложения.

За справяне с напуканата и суха кожа на лактите – нанасяйте всекидневно вазелин. Същото важи и за коленете, както и за петите. Всъщност, ако нанесете малко количество от вълшебното мазило върху стъпалата, сложите дебели чорапи и прекарайте така нощта, на сутринта кожата ви ще наподобява бебешка.

Най-ефикасният лек срещу напукани устни е вазелинът. Ако се мажете всяка вечер преди лягане с него, гарантираме, че няма имате нужда от хидратиращ балсам през деня. В случай че имате кожички по устните, можете да ги отстраните като към вазелина добавите захар и се натъркате хубаво със сместа.

Освен да омекотява и хидратира кожата, вазелинът се справя и с рани и изгаряния. При по-сериозни раздразнения на кожата можете да предотвратите белезите, като изчакате няколко дни раната да зарасне и след това нанасяте периодично вазелин.

красива кожа

Можете да масажирате малко количество в косата си преди измиването с шампоан, за да успокоите скалпа. От друга страна, ако искате да подхраните сухите краища и да улесните разресването, нанесете с пръсти в края на кичурите.

Разбира се, приложенията на вазелина върху красивата женска грива съвсем не се изчерпват с това. Ако сте от дамите, които редовно боядисват косата си, сигурно сте се сблъсквали с неприятното оцветяване на челото, ушите и тила. За да избегнете този неприятен момент, намажете границата на косата си с вазелин.

За да удължите аромата на парфюма – на местата, на които ще впръскате от ароматната течност, предварително намажете с вазелин.

Ако сложите от козметичното средство преди сенките на клепачите си, ще получите блестящ ефект. Освен това, можете да смесите няколко цвята сенки в един с помощта на малко вазелин. Същото важи и за скулите!

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати