ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Хитринки за по-безболезнена кола маска

Хитринки за по-безболезнена кола маска

Кола маска

Каквото и да си говорим, кола маската остава един от най-ефективните методи за премахване на нежеланото окосмяване. Тя е по джоба на всеки и освен това може да се прилага в домашно условия. Въпреки това много дами избягват този начин за обезкосмяване, тъй като го намират за изключително болезнен.

Истината обаче е, че ако си послужим с няколко хитринки, този вид епилация може да се превърне в далеч по-приятно занимание. Ето и какво трябва да имате предвид, преди да се подложите на тази разкрасителна процедура:

1. Оставете косъмчетата да достигнат дължина от около половин сантиметър. Така ще сте сигурни, че те ще бъдат захванати достатъчно добре от восъка и ще бъде изтръгнати;

2. Подберете деня си за обезкосмяване, като се съобразите с това той да не съвпада с месечния ви цикъл. Този период не е особено подходящ за процедурата, тъй като е твърде възможно именно тогава кожата ви да е по-чувствителна.

3. В деня, когато ще се епилирате, не пийте никакви напитки, съдържащи кофеин, защото те ще увеличат вашата чувствителност. За сметка на това около час преди епилацията можете да приемете обезболяващо като аспирин например;

4. Преди да пристъпите към нанасянето на восъка, задължително си вземете душ и ексфолирайте добре кожата си. Ако не разполагате със специален ексфолиант за тяло, можете да извършите леки масажни движение с гъба. Целта на тази стъпка е да се отстрани мъртвата кожа и да се осигури максимален контакт между косъмчетата и кола маската;

Епилация

5. След баня подсушете зоните, които ще епилирате, и нанесете малко пудра за крака или бебешка пудра. Така ще се предотврати залепването на восъка по кожата и той ще остане само по космите;

6. След като сте приключили и с тази стъпка, е време да преминете и към същината на процедурата – а именно нанасянето на восъка. За целта най-удобно би било, ако използвате кола маска в пълнител, която да загреете на водна баня или в специален нагревател, който вече се предлага в редица търговски вериги (цената на този уред е приемлива, така не трябва да се притеснявате за това).

След това нанесете кола маската върху специални ленти за обезкосмяване или върху нарязани парчета памучен плат. Залепете парчето върху желаната зона и допрете до мястото за 4-5 секунди предварително приготвена торбичка с лед.

Следва просто да опънете кожата с едната си ръка, а с другата издърпайте плата рязко в обратната посока на растежа на косъма. Когато приключите с обезкосмяването, намажете тялото си със зехтин, сусамово олио или друго растително масло. Изчакайте 2-3 часа, докато кожата ви се поуспокои от процедурата и чак тогава си вземете душ.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати