Фон дьо тенът ви стои като маска? Вижте къде грешите

Фон дьо тен

Полагането на фон дьо тен върху лицето не е лесна задача. При много жени въпреки старанието той стои като маска. За щастие има прости трикове, с които да го нанесете правилно.

Всичко започва с избора на основа. За да сме оптимално близо до целта, е важно да определите какъв тип е вашата кожа. Когато тя е от нормалната към суха, заложете на изграждащ фон-дьо-тен на водна основа. По-мазната кожа предпочита пресована пудра или фон-дьо-тен с матиращ ефект. И, задължително - нека цветът на избрания продукт да е максимално близък до вашия.

Когато целта ви е просто да изравните тена и неравностите, изберете лекото покритие в лицето на оцветен хидратант или BB крем – балсам за красота и прикриване на недостатъците. Ако искате пълно покритие, заложете на фон-дьо-тен стик с ефект на изграждане. Кремообразната текстура прикрива белезите и обезцветява.

фон дьо тен

За да не стане покритието като маска, то е особено важно да знаете как да нанасяте продукта. BB и CC кремовете се нанасят с чисти пръсти. Освен това може да използвате и бюти блендер. С него се омекотяват заострените ръбчета около линията на косата или брадичката. Той може да се открие във всеки козметичен магазин.

Течният или силиконовият фон-дьо-тен също не позволява фино нанасяне с четка. Ето защо отново ще ви е необходим бюти блендер. Базираният на пудра фон дьо тен се нанася най-ефективно с гъба или тампон, подобни на тези, които се използват в CC основите. С тях се постига равномерен ефект и се контролира блясъкът.

Пудра

Когато се колебаете между четките за фон дьо тен, заложете на плоска, а не на такава със заоблен връх. Ако използвате гъба, стойте далеч от синтетичните модели. Те са груби и не се плъзгат гладко по кожата.

За да нанесете фон дьо тена перфектно, е нужно да овладеете техниката за равномерно нанасяне. Започнете, като нанесете малки количества в централната част на лицето. Разнасяйте навън – така ще избегнете неравномерното натрупване, като отивате към линията на косата. Обърнете внимание на T-зоната, както и на брадичката. Те са най-осветени от слънцето и си личи, когато продуктът не е нанесен правилно.

Гримове

За да избегнете ефекта на маска, опитайте се да оформите максимално тънък слой върху лицето. Основата се нанася с четки, макар с тях невинаги да може да се постигнете желаната гладкост. Въпреки това, когато трябва да се нанесе плътна основа, те са незаменими, особено за труднодостъпни места като носа и очите.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати