ezine.bg»Статии»Здраве»Дългите GSM-разговори водят до рак

Дългите GSM-разговори водят до рак

Дългите GSM-разговори водят до рак

При хората, които водят дълги разговора по мобилните си телефони и правят това в продължение на години, рискът да развият рак се увеличава, алармират учени.

Засега доказателствата са все още убедителни, но е не и категорични. Затова изследванията на Световната здравна организация за безопасността на мобилни телефони, в които трябва да бъде установен ефекта на мобилните телофони върху нашето здраве, продължават.

Съгласно данните, с които Световната здравна организация разполага към този момент, хората, които говорят по телефона по 30 минути дневно са по-застрашени от развитие на рак на мозъка, отколкото всички останали.

Резултатите са вследствие на изследването, продължило 10 години в 13 страни. Между 2000 и 2004 година изследователите са интервюирали близо 13 000 души и открили, че рискът от глиома е по-висок при хората, разговарящи по 30 минути всеки ден. Глиомата е най-често срещаният тип на мозъчен тумор.

Специалистите препоръчват на децата да не водят "несъществени" разговори или в краен случай да си купят хендс-фрии или да изпращат съобщения вместо да говорят.

Дългите GSM-разговори водят до рак

Преди известно време друго изследване посочи, че развитието на рака може да бъде спряно от обикновена мандаринова кора. Учени от Лестерската школа по фармакология откриха, че когато проникне в раковите клетки веществото Salvestrol Q40 се превръща в отрова и ги унищожава.

Salvestrol 40 се съдържа в мандариновата кора. Има го още в броколито и в цветното зеле.

Затова, ако сте от тези, които не свалят мобилната слушалка от ухото си, яжте мандарини, за да се предпазите от рак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати