Това са най-ефективните билки за лечение на артрит

Това са най-ефективните билки за лечение на артрит

Когато чуят думата артрит, повечето хора си мислят, че тя се отнася само за възрастните хора. По принцип средната възраст за тази диагноза е 60 години, но всъщност артритът може да и засяга хора, които са много по-млади.

Това заболяване най-често започва в областта на малките стави и прогресира до силна ставна болка придружена с подуване. Понякога дори след медицинска намеса болките и подуването от артрита не отшумяват.

В такива случаи винаги можем да се обърнем за помощ към природата.

Ето кои билки са най-ефективни за лечение на артрит:

Куркума

Куркумата съдържа куркумин и кукуминоид, които намаляват възпаленията и забавят прогреса на артрита. Може да използвате куркумата локално или да я приемате под формата на хранителна добавка.

Джинджифил

Джинджифилът се използва от години за лечението на различни видове възпаления. Той понижава нивата на простагландин и така успокоява болките при артрит. Може да се приема под формата на джинджифилов чай или хранителни добавки.

Корен от репей

Коренът от репей също притежава противовъзпалителни свойства, които облекчават симптомите на артрит. Може да приемате тази билка за артрит като чай два пъти дневно.

Коприва

Това са най-ефективните билки за лечение на артрит

Копривата е ефективна билка за всички видове артрит и подагра. Противовъзпалителните свойства на копривата в комбинация с хранителните вещества, съдържащи се в нея, помагат за облекчаване на болките при артрит. Може да прилагате локално като компрес или под формата на чай два пъти дневно.

Босвелия

Босвелията е още една билка известна със своите противовъзпалителни свойства. Тя блокира веществото левкотрен, което атакува здравите стави. Босвелията може да се намери под формата на таблетки и кремове.

Котешки нокът

Котешкият нокът е билка за лечение на артрит, която се използва още от цивилизацията на древните инки. Той намалява нивата на пикочната киселина и така лекува подагра. Котешкият нокът също може да се намери под формата на таблетки и кремове.

Не трябва да приемате котешки нокът под каквато и да било форма, ако пиете лекарства за разреждане на кръвта!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати